Shakira mahkemeye çıktı, suçunu kabul etti!

İspanya'da vergi kaçırmakla suçlanan Shakira hakkında 8 yıl 2 ay hapis ile yaklaşık 23 milyon avro para cezası isteniyordu. Bugün duruşma salonuna gelen Kolombiyalı şarkıcı suçunu itiraf etti.

MAGAZİN 20.11.2023, 14:42 21.11.2023, 17:19 Hakan Öksüz
Shakira mahkemeye çıktı, suçunu kabul etti!

"Shakira" olarak tanınan ünlü şarkıcı Isabel Mebarak Ripoll hakkında İspanya'da vergi kaçırma iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. 46 yaşındaki Kolombiyalı şarkıcının yargılandığı davanın duruşması, bugün Barselona İl Mahkemesinde görüldü. Shakira, duruşma salonuna geldi. Çok sayıda basın mensubu, mahkeme binasının çevresindeki yerini aldı.

2,9 milyon avro ceza ödeyecek

Shakira'nın 2012-2014 arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlandığı kaydedildi. 6 farklı suçtan yargılanan ünlü şarkıcının 2,9 milyon avroluk para cezasını ödemeyi kabul ettiği bilgisi geldi. Mahkeme ile anlaşan Shakira, suçunu kabul etti.

183 günden fazla İspanya'da yaşadığı için vergi mükellefi sayıldı

117 kişinin "tanık" sıfatıyla dahil olduğu davada 12 duruşmasının yapılacağı tahmin ediliyordu. Barcelona'nın eski futbolcusu Gerard Pique ile beraber olduğu dönemde Barcelona'da ikamet eden ünlü şarkıcı, ülkede 183 günden çok kalması nedeniyle vergi mükellefi sayılmıştı.

Hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası isteniyordu

Kolombiyalı şarkıcının, İspanyol Vergi Dairesinin denetimine yakalanmamak için gelirlerini Cayman Adaları, Lüksemburg, Malta ve İngiliz Virgin Adaları merkezli şirketlerin hesabına aktarmakla suçlanmıştı. Ünlü şarkıcı hakkında 8 yıl 2 ay hapis ile yaklaşık 23 milyon avro para cezası isteniyordu.

Yorumlar (0)