Nuri Bilge Ceylan'dan Marvel yorumu

Nuri Bilge Ceylan, çocukları yüzünden birçok Marvel filmi izlemek zorunda kaldığını belirterek “Bu da benim cezam” dedi.

MAGAZİN 20.06.2019, 22:28
Nuri Bilge Ceylan'dan Marvel yorumu

Nuri Bilge Ceylan, Çin’in Şanghay kentinde gerçekleştirilen festival kapsamında basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

"BU YAŞTA FİLMLERİMİ İZLEMELERİNİ BEKLEMİYORUM"

Son olarak, baba-oğul ilişkisini odağına alan Ahlat Ağacı filminin yönetmenliğini üstlenen Ceylan, “İki oğlum için ideal bir baba olmayabilirim. Ne yazık ki çocuklarım yüzünden pek çok Marvel filmi izlemek zorunda kalıyorum. Bu da benim cezam. Çocuklarımın hayatlarının bu evresinde benim filmlerimi sevmelerini beklemiyorum” diye konuştu.

2014 yılında Kış Uykusu filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Ceylan, film çekerken yöntem olarak defalarca alternatif çekim yaptığını söyledi.

Ünlü yönetmen, “Pek çok karşıt şeyi çekerim. Eğer karakter ağlıyorsa, onu gülümserken de çekmeliyim. İçimizdeki her şeyi dış dünyaya göstermeyebiliriz. Ama dikkatli gözler daha fazlasını görür” diye konuştu.

"TÜM HİKAYELERİNİ DEFALARCA OKUDUM"

Rus yazar Çehov’un filmlerinde etkili olduğuna işaret eden Ceylan, “Bana hayata nasıl bakmam gerektiğini öğretti. Tüm hikayelerini defalarca okudum. Ona göre her bir kişi bir hikayedir ve farklıdır. Dünyayı Çehov’un filtresinden görüyorum” dedi.

Yorumlar (0)