Milyonluk "İstiklâl Marşı" sorusuna doğru cevap!

"Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programında, 1 milyon liralık soruya gelene kadar joker haklarını kullanmayan yarışmacı finalde "İstiklal Marşı" sorusu geldi. Soruya doğru cevabı veren yarışmacı, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

MAGAZİN 05.10.2019, 22:37 05.10.2019, 23:13
Milyonluk "İstiklâl Marşı" sorusuna doğru cevap!

Kim Milyoner Olmak İster adlı programın sunucusu Murat Yıldırım'ın yarışmadan ayrılmasıyla yerine Kenan İmirzalıoğlu gelmişti. Yarışmanın yeni sezonunun ilk bölümü, bu akşam ekranlara geldi.

"Kim Milyoner Olmak İster"in geçen sezon 29 Haziran'da yayınlanan sezon finalinde yarışmacı Arda Ayten, final sorusunu göremeden program bitmiş ve iş yeni sezona kalmıştı. 

1 milyon lira değerindeki 12. sorunun merakla beklendiği Kim Milyoner Olmak İster'de 3 aylık aranın ardından final sorusu bu akşam soruldu.

Soru şöyleydi:

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında bu kelimelerden hangisi diğerinden daha az geçer?

A- Vatan

B- Kan

C- Toprak

D- Yurt

Şıklarında Vatan, Kan, Toprak ve Yurt olan soruya doğru yanıt olan "Toprak" cevabını veren Arda Ayten, 1 milyonu kazandı.

Sosyal medyanın gündemine oturdu

"#milyonluksoru" etiketiyle Twitter'da gündem olan yarışmacı, birçok kullanıcı tarafından takdir edildi.

İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatmıştı

19 yaşındaki tıp öğrencisi olan Arda Ayten, Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam ediyor.

Kitaplara karşı ilgili olduğunu belirten Arda Ayten, programda söylediği "Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum" sözleri ile izleyenlere duygulu anlar yaşatmıştı.

Yorumlar (0)