Marilyn Monroe'ya komşu olmanın bedeli açıklandı

ABD'li sinema ikonu Marilyn Monroe'nun Los Angeles'ta yer alan mezarına komşu olmak isteyenler için açık artırma yapılacak. Açık artırmada Monroe'nun mezarının yakınındaki mezar yeri ile birlikte pek çok ikonik kıyafeti satışa sunulacak.

MAGAZİN 28.03.2024, 10:28 29.03.2024, 09:21 Hakan Öksüz
Marilyn Monroe'ya komşu olmanın bedeli açıklandı

Henüz 36 yaşındayken, 1962'de hayatını kaybeden ABD'li Marilyn Monroe, sinema tarihinin en ikonik figürlerinden birine dönüştü. Edinilen bilgilere göre Monroe'nun Los Angeles'taki mezarının yakınında bulunan boş bir mezar yeri satışa çıkıyor. 

Bir sıra üstü ve dört boşluk solu satılacak

Monroe ile Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'in mezarının yakınındaki yeri satın almak isteyenler, yaklaşık 400 bin doları gözden çıkarmak zorunda. Marilyn Monroe'nun mezarının dört boşluk solu ve bir sıra üstünde yer alan mezar yerinin açık artırması, Julien’s Auctions tarafından gerçekleştirilecek.

Bazı ikonik kıyafetleri de satılacak

Açık artırmada ABD'li yıldızın pek çok kıyafeti de satışa konulacak. Monroe'nun, The Seven Year Itch (1955) filmindeki elbisesinin yanı sıra The Misfits (1960) adlı filmin basın toplantısında giydiği kıyafet de satışa sunulacak.

Mezar yeri için teklifler, 50 bin dolardan açılacak

Marilyn Monroe'nun kapağında boy gösterdiği ilk Playboy dergisi ile birlikte "Elizabeth Arden" markalı ruju da alıcısına kavuşacak. Mezar alanı için teklif 50 bin dolardan başlatılacak.
Müzayede evinin tahminine göre mezar alanı yaklaşık 400 bin dolardan alıcı bulacak. 600'den fazla eserin satışa sunulacağı açık artırmanın 28-30 Mart tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)