Hadise’nin sevgilisine 130 milyonluk nazar değdi 

Hadise ile aşk yaşaması sebebiyle sık sık gündemde olan iş insanı ve girişimci Mehmet Dinçerler’in aile şirketleri için konkordato kararı verilmişti. Üç şirketin de mali sıkıntıda olması sebebiyle alınan bu karar mahkeme tarafından kabul edilirken şirketin ortaklarına ise red kararı verilmişti. Bankaların itirazı üzerine karar kaldırıldı. Toplam borcun 130 milyon TL olduğu ve şirket ortaklarının bu parayı ödeyeceği belirtildi. 

MAGAZİN 05.01.2022, 16:40 06.01.2022, 15:13
Hadise’nin sevgilisine 130 milyonluk nazar değdi 

Dünyaca ünlü şarkıcı Hadise ile yaşadığı ile sık sık isminden söz edilen ve gündemden düşmeyen iş insanı Mehmet Dinçerler bu aralar büyük sıkıntı içerisinde. Dinçerler Ailesi’ne ait olan 3 şirket, borçları sebebiyle 2019 senesinde konkordato talebinde bulunmuştu. 3 şirketin ortağı olan baba Burhan Dinçerler ile Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler için de konkordato talep edilmişti. 

3 şirketin ve ortakların mali sıkıntıda olduğunu belirten Dinçerler Ailesi avukatı, kurdaki artış, kredi faizlerinin düşmesi ve nakit akışının bozulması sebebiyle dilekçesini mahkemeye sunmuştu. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 sene sonra verilen kararda, 3 şirketin konkordato talebi kabul edilmişti. 



Ortaklar “red” yedi 

Şirketlere konkordato uygulanmasına izin veren mahkeme, 3 ortak olan Dinçerler Ailesi’ne ise “red” verdi. Aralarında çeşitli bankaların da olduğu pek çok alacaklı bu karara itiraz etti. İtiraz sürecini değerlendiren İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin konkordato kararını bozdu. 

Dinçerler’e ait 3 şirket ve 3 ortak, hacizlere karşı korunmasız hale geldi. Şirketlerin borçlarının ortakların şahsi kefaletinde olduğu ve bu sebeple toplam 130 milyon TL olan borcun 3 ortak tarafından ödeneceği belirtildi. 



Yorumlar (0)