Hadise’nin “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısı, yeniden davalık oldu!

Hadise’nin 2011 yılında çıkan ve aynı adlı albümünün şarkısı olan “Aşk Kaç Beden Giyer” ikinci kez davalık oldu. Şarkının bestecisi Ender Gündüzlü, şarkısının kendi izni olmadan bir reklamda kullanılması gerekçesiyle bin liralık davanın yanında 14 bin 885 liralık bir dava daha açtı.

MAGAZİN 07.03.2021, 13:06 08.03.2021, 10:20
Hadise’nin “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısı, yeniden davalık oldu!

Başarılı sanatçı Hadise’nin, 2011 yılında çıkardığı “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısı ile yine başı belaya girdi. Yaklaşık iki yıl önce toplamda 500 bin Euro karşılığında bir reklamda oynayan Hadise, o sitenin reklamlarında da “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısının kullanılmasına da izin verdi. Şarkının kullanılmasına ilişkin Hadise; söz yazarı Deniz Erten, yapımcı Bülent Seyhan ve besteci Ender Gündüzlü’den izin almadı.

Davanın reddi istendi

Bu nedenle besteci Ender Gündüzlü, avukatı aracılığıyla Hadise ve site sahibine tazminat davası açtı. Hadise’nin avukatı ise savunmalarında, Ender Gündüzlü’nün Hadise’ye bir muvafakatname verdiğini belirtti. Bu muvafakatnameye göre Gündüzlü’nün; eserin yayınlanmasına, çoğaltılmasına, dağıtılmasına, internet ve her türlü dijital ortamda yayımlanmasına izin verdiği belirtilirken, davanın reddi istendiği belirtildi.

İkinci davada talep edilen tazminat tutarı: 141 bin 885 lira

İlk dava devam ederken, Ender Gündüzlü cephesinden ikinci bir dava daha açıldı. İkinci dava dilekçesinde, bilirkişi incelemelerinin yapıldı. Raporlara göre Ender Gündüzlü’nün, davalılardan talep edebileceği en az tazminat tutarının 141 bin 885 lira olabileceği belirtildi. Birinc ve kinci davanın sonucu ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)