Finlandiya Başbakanı Sanna Marin eşinden boşanıyor

Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin, 19 yıldır birlikte olduğu ve 3 yıldır evli olduğu eşiyle boşanma kararı aldı. Marin, 2019 yılında Finlandiya'nın en genç başbakanı olarak göreve gelmişti ve dünya genelinde geniş çapta ilgi görmüştü.

MAGAZİN 11.05.2023, 11:25 12.05.2023, 09:02
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin eşinden boşanıyor

Geçtiğimiz ay yapılan genel seçimlerde Finlandiya'da başbakanlık görevini kaybeden Sanna Marin, özel hayatında da bir değişim yaşıyor. Marin, üç yıldır evli olduğu eşi Markus Raikkonen ile boşanma davası açtı.

5 yaşında kızları var

37 yaşındaki Marin ve eşi, sosyal medya hesapları üzerinden aynı açıklamada bulunarak, "19 senelik beraberliğimize ve sevgili kızımıza minnettarız. Bundan sonraki yaşantımızı dost olarak sürdüreceğiz" dedi. Marin’in beş yaşında bir kızı bulunuyor.

Marin, Ağustos 2020'de gerçekleştirdiği düğünün ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamasında şu ifadelerde bulunmuştu: "Gençliğimizi ve yetişkinliğimizi de birlikte yaşadık. Sevgili kızımıza anne ve baba olmaya yetiştik"

Seçimde yenilgiye uğradı

Finlandiya'nın eski Başbakanı Sanna Marin, seçimlerde yenilgiye uğrayarak yönetimden ayrıldıktan sonra Sosyal Demokrat Parti liderliğinden istifa etti. Ancak Marin, parlamentoda milletvekili olarak görev yapmaya devam edecek. Son seçimleri sağcı Ulusal Koalisyon Partisi kazanmıştı ve ülkede yeni hükümet henüz kurulmadı.

Yorumlar (0)