Bakan Bozdağ'dan Akşener'e çağrı: Neden kalkmıyorsun?

Katıldığı bir programda muhalefete yüklenen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Emek ve Özgürlük İttifakı ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan mutabakatın detaylarının açıklanması gerektiğini söyledi. Kandil'in Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini kaydeden Bozdağ, İYİ Parti lideri Akşener'e çağrıda bulundu.

SİYASET 11.05.2023, 11:31 Hakan Öksüz
Bakan Bozdağ'dan Akşener'e çağrı: Neden kalkmıyorsun?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti'den milletvekili adayı olduğu Şanlıurfa'daki televizyonları ortak yayınında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanacağına olan inançlarının eksilmediğini kaydeden Bozdağ, "The Economist dergisinin başlığını gördünüz değil mi? 'Erdoğan gitmeli' diyorlar. Diğer uluslararası gazete ve dergilerin de aynı görüşte olduğunu görüyoruz." dedi.

"Halkın haklı bir endişesi var"

Sandıklara giden milletin, cumhurbaşkanını belirleyeceğini belirten Bakan Bozdağ, "AK Parti'nin mitingleri her zamanki gibi diğerlerinden çok daha kalabalık. Mitinglerimizi neden dolup taşıyor biliyor musunuz? Çünkü vatandaşlar, terör örgütleriyle kol kola girmiş ittifakları ülkenin başında görmek istemiyor. Halkın haklı bir endişesi var. Bunu da sokağa inerek ve bizim mitinglerimize gelerek gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

"Demek ki bir mutabakat yapmışlar"

Ahmet Türk'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Sözlerini tutmaları gerekiyor. Aksi halde yaptırımı olur." dediğini hatırlatan Bozdağ, "Emek ve Özgürlük İttifakı, Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkça beyan etti. Yapılan açıklamalar, bazı sözlerin verildiğini gösteriyor. Demek ki bir mutabakat yapmışlar. Karşı tarafa bir şey vermeden anlaşma yapıldığını düşünmek gerçekçi değil. Hangi konularda, ne tür anlaşmalar yaptıklarını açıklamaları gerekiyor." değerlendirmelerinde bulundu.

"Akşener eğer tutarlı olsaydı..."

Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde Kavala ile Demirtaş'ın serbest bırakılacağı sözünü verdiğini vurgulayan Bozdağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de yüklendi. HDP'nin olduğu masada oturmayacaklarını söyleyen Akşener'in, şimdi bu lafları etmemiş gibi davrandığını kaydeden Bakan Bozdağ, "Mansur Bey mitingde konuşurken 'Kandil'i başlarına yıkacağız.' diyor ama orada Yeşil Sol Parti bayraklarını görüyoruz. Bu çelişkiler, halkın gözünden kaçmıyor. Sayın Akşener eğer tutarlı olsaydı, Kandil'in desteklediği aday ile aynı masada oturmazdı." dedi.

Yorumlar (0)