Afazi, Bruce Willis’i sinemadan kopardı

ABD’li ünlü aktör Bruce Willis, “afazi” hastalığına sahip olduğunu belirterek oyunculuk hayatına veda etti. 

MAGAZİN 31.03.2022, 10:22
Afazi, Bruce Willis’i sinemadan kopardı

ABD’li ünlü aktör, bir dönemin efsane yıldızı Bruce Willis, sevenlerini ve sinema sektörünü derinden yaralayan bir karara imza attı. 67 yaşında olmasına karşın sinema filmlerinin aranan yüzlerinden olan Willis’in ailesi, ünlü oyuncusunun “afazi” hastalığına yakalandığını belirten bir sosyal medya açıklamasında bulundu. Bu hastalığın hayatını büyük oranda etkilediğini kaydeden aile, aktörün emekli olacağını duyurdu. 



Hastalık, 50 senelik sinema hayatını bıraktırdı

Bruce Willis, 1970’lerin sonunda, Broadway’da sahneye çıkarak oyunculuğuna başlamıştı. Yarım asırlık oyunculuk kariyeri boyunca 102 film ve 9 dizide rol aldı. Ayrıca 3 eserin de yapımcılığını üstlendi. Friends, Mad About You, Blue Moon, Split, Sin City, G.I.Joe, Die Hard, Hostage, Ocean’s Twelve, Charlie’s Angels, Tears of the Sun, Hart’s War, Unbreakable, The Sixth Sense, The Fifth Element, 12 Monkeys, Four Rooms, Pulp Fiction gibi ünlü film ve dizilerde rol alan Willis’in güncel sağlık durumu hakkında ise pek bilgilendirme yapılmadı.



Afazi, bilişsel yeteneklerini zayıflattı

Ailesi tarafından yapılan açıklamada afazi hastalığının, Willis’in bilişsel yeteneklerini zayıflattığı belirtildi. Afazi, Alzheimer benzeri bir hastalık olarak biliniyor. Kişinin konuşma, anlama ve yazma yeteneklerini büyük oranda etkiliyor ve iletişim kuramamasına sebep oluyor. Bu hastalık halk arasında “söz yitimi” olarak da bilinir. Hastalığı tamamen bitirecek bir tedavi türü bulunmasa da konuşma terapisi, ilaç tedavisi gibi yöntemlerle kişideki etkileri büyük oranda zayıflatılabilir ve hasta, kendi işini kendi görecek duruma gelebilir.

Yorumlar (0)