Türkiye’de koronavirüsün hiç uğramadığı köyün sakinleri konuştu

Koronavirüs pandemisinde 1 yıl geride kaldı. Bu sürede dünyanın koronavirüs ulaşmayan yeri neredeyse kalmazken, bu virüsle hiç tanışmayan bir köy var Türkiye’de. Amasya Gökpınar köyünde 1 yıl boyunca hiç vaka görülmedi.

YAŞAM 14.05.2021, 18:35 15.05.2021, 18:24
Türkiye’de koronavirüsün hiç uğramadığı köyün sakinleri konuştu

Amasya Taşova’ya bağlı Gökpınar köyünde alınmış olan sıkı tedbirler neticesinden şimdiye dek hiçbir koronavirüs vakası görülmedi.

Köyün muhtarı Metin Şahin, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada 40 ev ve 50 nüfustan oluşan köylerinde şimdiye dek herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanılmadığını kaydetti.

“Dışarıdan gelenlere 14 gün karantina uyguluyoruz”

Daima köyde kapı kapı dolaşarak köylünün ateşlerini ölçüp maskelerin dağıtıldığını kaydeden Şahin şu ifadeleri kullandı:

“2020 senesi Mart ayında görülmeye başlanması sonrası sıkı bir şekilde tedbirleri alıp virüsten köyümüzü korumaya çalışıyoruz. Herhangi bir vaka görülmemesinin en önemli sebeplerinde biri çok dikkat etmemiz. Köydeki halka kolonya, maske ve dezenfektan dağıttık ve dağıtmayı da sürdürüyoruz. İlk zamanlarda vatandaşların ateşlerini haftalık olarak ölçüyorduk. Şimdi ise iki haftada bir ölçerek maske dağıtımına devam ediyoruz ve köyümüzü böylece virüsten korumaya çabalıyoruz. Köyümüze dışarıdan gelen vatandaşlarımıza 15 gün evinde kalmalarını tavsiye ediyoruz.”

Köy muhtarı, koronavirüsün hiç görülmediği köyde düzenli olarak sakinlerin ateş ölçümünü yapıyor.

Köy sakini: Muhtarımız konuya çok hassasiyetli yaklaşıyor

Köydeki sakinlerden Kaya Durmuş Ülker (82), “Muhtarımız köydeki halkın maske takmasına dikkat ediyor, dışarıdan gelenlerin kontrolünü yaparak ateşlerini ölçüyor ve evlerinde kalmalarını sağlıyor. Muhtarımızdan Allah razı olsun.” dedi.

Yorumlar (0)