Temizlik görevlisi, içinde yarım milyon olan çantayı sahibine teslim etti

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan Celal Yıldız, çevre temizliği yaptığı esnada bulduğu ve 650 bin TL olduğunu öğrendiği çantayı sahibine teslim ederek takdir topladı. Celal Yıldız, “Yüz defa olsa yine aynısını yapardım” sözlerini kullandı.

YAŞAM 25.10.2021, 17:14 26.10.2021, 09:49
Temizlik görevlisi, içinde yarım milyon olan çantayı sahibine teslim etti

12 yıldır Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde temizlik personeli olarak çalışan 2 çocuk babası Celal Yıldız, gece yarısı saatlerinde yolun kenarında bulduğu çantayı çöpe atmak istedi. Çantayı inceleyen Yıldız, içerisinde yüklü miktarda para olduğunu fark edince, 4 saat boyunca çantayı muhafaza etti. Yıldız, sabah saatlerinde olayı polise haber verdi. Polis ekipleriyle beraber çantanın sahibine ulaşan Celal Yıldız, 650 bin TL dolu çantayı eksiksiz bir şekilde sahibine teslim etti.

Çöpe atacakken içerisinde 650 bin lira olduğunu fark etti

Çantayı çöpe atacağı sırada kontrol edip para olduğunu fark edince ekiplere haber veren Yıldız, “12 senedir bu işi yapıyorum. Çantayı yanıma aldım. İçine baktığımda para olduğunu fark ettim. Paraya dokunmadan meydandaki banka oturdum. Kime bildireyim diye düşündüm. O esnada eşimi arayıp olayı anlattım. O da sahibine teslim et dedi. Ardından memurlar geldi çanta kaybolmuş, buldun mu diye bana sordular. Ben de bulduğumu anlattım. Polislerle beraber çantanın sahibine gittik. Sahibine teslim ettik. O da sarıldı, teşekkür etti. Ardından dükkandan çıktım. Çıkarken cebime yemek parası sıkıştırdı. İşime döndüm. Polisler tutanak tutmuşlar. Ne kadar para olduğunu ben bilmiyorum. Teslim ettim ve gittim” sözlerine yer verdi.

"Yüz defa olsa yine aynısını yaparım"

Para dolu çantayı bulup teslim etmek konusunda hiç tereddüt etmediğini anlatan ve iyi bir insan olmanın çok önemli bir duygu olduğunu aktaran Yıldız, “İnsanlara örnek olmak çok önemli bir şey. Boğazımdan haram bir lokma geçmedi. Helal kazanıp helal yedim. En önemlisi alın teriyle kazanıp yemek. Yüz defa olsa yine aynısını yaparım. Tereddüt etmem. Üzülmenin tersine teslim ettiğim için çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

"Aptal değilim, haram yemem"

Videosunun sosyal medyada paylaşıldığından haberi olmadığını, paylaşımların ardından kendisine ‘enayi, aptali' denildiğini ifade eden Celal Yıldız, “Olayın buraya gelmesini istemiyordum. Reklam peşinde değilim. Reklam yapmak isteseydim, çantanın sahibi fotoğraf çekip paylaşmak istedi. Ben kabul etmedim. Arkadaş burada çekip atmış, haberim yok. Medyaya düşsün istemiyordum. Bu enayi mi, aptal mı gibi bir şey söyleyenler olmuş. Aptal değilim. Harama karşıyım.” dedi.

“3-4 saat boyunca çantayı kucağında muhafaza etmiş”

Para dolusu çantayı bularak sahibine teslim eden Yıldız'ı videoya alan Sinan Tekin, ”Belediye çalışanı Celal Ağabeyimiz 650 bin TL buldu. Gece saat 4’te bu çantayı buldu. 3-4 saat boyunca bu çanta abimizde kaldı. Ardından mobese kameralarını inceledikten sonra onu bulmuşlar. Çantayı sahibine vermişler. Çantanın sahibi ağabeyimize nezaketen bir miktar para vermiş. 5-10 bin TL vermesini isterdim. Fakat 200 TL gibi bir para vermiş. Ben buna çok üzüldüm. 650 bin lira param kaybolsaydı ve bu para geri gelmiş olsaydı, onun en az 10 bin lirasını bu kardeşimize verirdim. Celal Ağabeyimize şükranlarımı sunuyorum. Çöp zannettiği çantadaki parayı görünce 3-4 saat boyunca saklamış.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)