Sular çekildi köy ortaya çıktı

Kayseri Kocasinan ilçesinde baraj sularının çekilmesiyle birlikte su altında kalan eski Mollahacı köyünün bir bölümü gün yüzüne çıktı.  

YAŞAM 28.07.2021, 13:00 29.07.2021, 09:57
Sular çekildi köy ortaya çıktı

2003 yılında Kocasinan ilçesinde su tutmaya başlayan Yamula Barajı’nın yapımıyla birlikte Mollahacı isimli köyü sular altında kaldı. 

Su 30 metre çekildi

Kuraklığın da etkilediği barajdaki su seviyesi 30 metre çekilirken, su altında kalan köyün bir bölümü ortaya çıktı. Barajın orta bölgesinde beliren cami minaresi de güzel bir manzara oluşturdu.



Mollahacı Mahalle Muhtarı Mustafa Gerçek, “Son dönemde maalesef kuraklık yüzünden su seviyesinde devam eden bir düşüş yaşanıyor. Tahminen şu anda 30 metreye yakın bir azalma mevcut. Köyümüzün geçmişi 1700’lü yıllara kadar dayanıyor. 2000’den itibaren resmi işlemler tamamlandı. İl Özel İdare parselleme işlemlerini tamamlandı. 2000’li senelerde köyümüze yerleşmemiz ile beraber Yamula Barajı da su tutmaya başladı. Baraj bize eski okulumuzu ve yerlerimizi, burada yaşayan eski insanlarımızı anımsatıyor. Dolayısıyla bir duygu yüklemesi oluyor” sözlerini kullandı.

“Tasarruflu davranmalıyız”

Vahşi sulamadan vazgeçilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Mustafa Gerçek, “Yalnızca köyümüzde değil, Türkiye’nin her tarafındaki vahşi sulamadan kaçınmalıyız. Damlama sulamayla mümkünse, sularımızı bu şekilde israf etmeyelim. Ülkemiz çünkü su zengini bir yer değil. Bu yüzden sürekli tasarruflu davranmamız lazım. Mahallemizdekilerin büyük bölümünün tasarruflu davrandığını görüyorum. Biz daima damlama sistemi ile sulama işlemini yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)