Sel felaketi, köy camisini çürüttü!

Akçakoca’ya bağlı Hemşin köyünde, neredeyse 1,5 yıl önce gerçekleşen sel felaketi sonrası köyün camisi kullanılmadı. Bu süreçten beri kullanılmayan caminin, döşemeleri ve halılarında çürüme meydana geldiği fark edildi.

YAŞAM 28.02.2021, 13:17 01.05.2021, 00:50
Sel felaketi, köy camisini çürüttü!

Düzce’nın Akçakoca ilçesine bağlı olan Hemşin köyünde, yaklaşık bir buçuk yıl önce bir sel felaketi meydana geldi. Yaşanan felaketin ardından köydeki bir çok mekan kullanılamaz hale gelince, özellikle köy camisinde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Bu süreçte köye bir cami imamının gelmemiş olması ve pandemi sürecinde de camin kullanılamaması nedeniyle, caminin döşemelerinde ve halılarında çürüme meydana geldiği fark edildi.

Sel felaketi, camiye zarar verdi

1,5 yıl önce köyde meydana gelen felaket, caminin çürümeye bırakılmasına neden oldu.  Köy muhtarı Ayhan Kibar, Akçakoca'nın Uğurlu köyünde yaşanan sel felaketinin Hemşin köyünü zarara uğrattığını söyleyerek, köydeki caminin kullanılamayacak hale gelmesinden sonra döşemelerinin ve halılarının çürümeye başladığını söyledi.

Hayırseverlerden destek bekleniyor

Camiyi köyün kendi imkanlarıyla onarılacağını söyleyen muhtar Kibar, sel suyunun girmesiyle caminin de zaman geçtikçe kullanılamaz hale geldiğini ve onarım için kendi güçlerinin de bir yere kadar yeteceğini belirtti.



Kibar, bu süreçte hayırseverlerden destek beklediklerinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)