İstanbul’da birçok yol trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve 19. İstanbul Yarı Maratonu dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

YAŞAM 28.04.2024, 11:27 29.04.2024, 09:35 Buse Önder
İstanbul’da birçok yol trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve 19. İstanbul Yarı Maratonu etkinlikleri nedeniyle birçok yol trafiğe kapatıldu ve alternatif güzergahlar belirlendi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı için Beşiktaş Meydan ile Zincirlikuyu D-100 güney katılım arasında, Çatladıkapı ışıklardan Sultanahmet Meydanı arasında, Üçler, Tavukhane ve Nakilbent sokaklar ile Aksakal Caddesi ve bunlara bağlanan cadde ve sokaklarda trafiğe kapatılacak.

Üsküdar'da ise Kısıklı Caddesi Altunizade Köprüsü üzerinden D-100 kara yolu güney yola katılımı, Kuşbakışı Caddesi Petrol-İş önünden D-100 kara yolu güney katılımı, Mahir İz Caddesi Altunizade köprü üzeri D-100 kara yolu güney yola katılımı, Tophanelioğlu Caddesi D-100 karayolu güney yola katılımı trafiğe kapatılacak.

Kadıköy'de de Uzunçayır O-1 Bağlantı Yolu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi ile Uzunçayır Köprülü Kavşağı Kadıköy istikameti, Taşköprü, Fener Kalamış, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat caddeleri ile Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapalı olacak.

Alternatif güzergahlar

Üsküdar istikameti: Nuhkuyusu Caddesi

Kadıköy istikameti: Göztepe Köprüsü, Taşköprü, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat Caddeleri ile Çetin Emeç ve Turgut Özal Bulvarları

Beşiktaş istikameti: Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve D-100 kara yolu

Büyükyalı istikameti: Turgut Özal Bulvarı

Galata Köprüsü de kapalı olacak

İstanbul'da ayrıca, Galata Köprüsü, Ayvansaray, Mürselpaşa, Abdulezelpaşa, Ragıpgümüşpala ve Reşadiye Caddeleri, Ankara Caddesi (Hamidiye Caddesi kavşağı ile Reşadiye Caddesi kavşağı arası), Ankara Caddesi Ebu Suud Caddesi kavşaktan Sirkeci istikameti, Sahil Kennedy Caddesi (Samatya varyant ile Sirkeci ışıklar arası), Namık Kemal Caddesi Sahil Kenndy Caddesi'ne katılım, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi Sahil Kennedy Caddesi'ne katılım, Sahil Kenndy Caddesi Kuzey Yol Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Namık Kemal varyant arası ve Avrasya Tüneli acil çıkışları gibi birçok yol kapatılacak.

Alternatif güzergahlar

Bu yolların alternatifleri olarak Meclisi Mebusan, Kadırgalar, Bayıldım, Dereboyu, Ahmet Taner Kışlalı, Portakal Yokuşu, İnşirah, Küçük Bebek, Baltalimanı Çayır, İstinye, Sarıyer, Balaban Dere, Poligon, Tuncay Artun, Sanayi, Eski Büyükdere, Maslak Ayazağa ve Talatpaşa Caddeleri, Dulkadiroğulları, Arnavutköy Dere, Trafo ve Ecza Sokakları ile Dolmabahçe Bomonti Tüneli ve Barbaros Bulvarı Sarıyer istikameti kullanılabilecek.

Metrobüs seferleri durduruldu

Metrobüs seferleri saat 10.00'da kuzey yönde durdurulacak. Tramvay ve arabalı vapur seferleri ise saat 10.30'dan itibaren yapılamayacak.

İstanbul Valiliği, sürücülerin ve vatandaşların etkinlikler nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı dikkatli olmalarını ve belirlenen alternatif güzergahları tercih etmelerini öneriyor.

Yorumlar (0)