Hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu

1 Mart'ta alınan normalleşme kararları doğrultusunda düzenlemeye gidilen hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu.

YAŞAM 05.03.2021, 13:38 06.03.2021, 10:53
Hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu

İçişleri Bakanlığı'nın, illerin valiliklerine gönderdiği genelgeyle normalleşme kararları uygulanmaya başlandı. Bu doğrultuda vaka yoğunluk haritası çerçevesinde bazı iller hafta sonu sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

Düşük ve orta risk grubu, hafta sonu yasağından muaf

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklanan vaka haritasında iller, koronavirüs vaka yoğunluğuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere dört gruba ayrılmıştı. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde kısıtlamaların çoğu devam edecekken, düşük ve orta grupta ise yasaklar yavaş yavaş kalkıyor. Buna göre 6 Mart Cumartesi günü düşük, orta, yüksek ve çok yüksek tüm risk grubunda yani Türkiye'nin genelinde sokağa çıkmak serbest olacak. Ancak hafta içinde olduğu gibi saat 21.00'dan 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Pazar günü ise yalnızca düşük ve orta risk grubundaki iller için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Cuma ve Cumartesi yasak kaçta başlıyor?

Normalleşme kararları doğrultusunda yasaklar ve kısıtlamalarda düzenlemeye gidildi. Düşük ve  orta risk grubundaki iller, yasakların birçoğundan muaf tutulduğu gibi yüksek ve çok yükse illerde ise kısıtlamaların devam edeceği açıklandı. Kabine toplantısında alınan kararlardan sonraki ilk hafta sonunda yasakların hangi şehirde, saat kaçta başlayacağı, hangi şehirlerde pazar günü sokağa çıkma yasağının devam edeceği merak ediliyor. Buna göre bu akşam saat 21.00 itibari ile gece sokağa çıkma yasağı başlayacak olup yarın 05.00'a kadar devam edecek. Cumartesi günü 05.00'ten akşam 21.00'a kadar ise ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

Yüksek ve çok yüksek risk grubu pazar günü sokağa çıkamayacak

Düşük ve orta risk grubundaki iller için pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak olup yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde ise gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Dolayısıyla yüksek ve çok yüksek risk grubu için, cumartesi saat 21.00 ile pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde pazartesi 05.00'a kadar sokağa çıkmak yasak olacak.

Yorumlar (0)