Malatya'da depremzedeler evlerine kavuşuyor

24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya'da yıkılan evler yeniden inşa edilerek depremzedelere teslim edilmeye başlandı.

GÜNDEM 05.03.2021, 13:56 06.03.2021, 10:53
Malatya'da depremzedeler evlerine kavuşuyor

Genellikle köylerde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla temin edenler için inşa edilen köy tipi konutlar sahiplerine teslim ediliyor. Meydana gelen deprem felaketinde evleri yıkılan aileler, kendilerine teslim edilen villa tarzı evlerine kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

Deprem büyük yıkıma sebep oldu

Geçtiğimiz yıl yaşanan depremde Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde büyük hasarlar oluştu. Deprem sırasında bazı binalar yıkılırken çok sayıda konutta ağır hasara maruz kaldı. Yaşanan acı tablonun ardından devlet yetkilileri, yardım faaliyetlerine başlayarak konutların yeniden inşa edilip sahiplerine teslim edilmesi için hemen harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya’da depremzedeler için 5 bin 24 konutun inşası için ihaleye çıkıldı. Daha sonra ise yapımına başlanan 3 bin 815'inden 309'u Kale, 208'i Pütürge'de hak sahiplerine teslim edildi.

Köy evleri de yenileniyor

Malatya’nın köylerinde yaşayan ve depremde evleri ağır hasara maruz kalan vatandaşlar da unutulmadı. Bu kapsamda 1555 köy evinin ihalesi yapıldı. Ardından bu konutların 630'unun yapımına başlanırken, 7 konut sahiplerine teslim edildi. 137 konut ise teslim aşamasına getirildi.

“Allah devlete zeval vermesin”

Yaşanan büyük depremin ardından yeniden evlerine kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, evlerinin inşasında emeği geçenlere teşekkür ederek, en alt derecedeki devlet personelinden Cumhurbaşkanına kadar herkesin kendileriyle ilgilendiklerini söyledi.

Depremin ardından 1 yıl boyunca çadırda yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar,  "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizden, milletimizden, kim bize elinizi uzatmışsa Allah onlardan bin kere razı olsun." diye konuştular.

Yorumlar (0)