“Dombili” diye dalga geçenlere inat 59 kilo verip fitness şampiyonu oldu 

Antalya’da yaşayan ve bir dönem 135 kiloya kadar çıkan İbrahim Sel, kendisiyle dalga geçenlere inat başladığı vücut geliştirme sporunda hem 59 kilo verdi hem de Türkiye’de şampiyon, Avrupa Şampiyonasında ise 2. oldu. 

YAŞAM 05.04.2021, 14:43 06.04.2021, 12:16
“Dombili” diye dalga geçenlere inat 59 kilo verip fitness şampiyonu oldu 

Antalya’da yaşayan İbrahim Sel isimli kişi 8 sene önce 135 kiloya kadar ulaşmıştı. O dönemde kendine kıyafet bile bulamayan adam, çevresinde sürekli alay konusu oluyordu. Pek çok kişinin kendisine “dombili” demesi üzerine Sel, zayıflama yoluna girdi. 

Pek çok kişinin ve özellikle de doktorların “mide ameliyatı” önermesine karşın spor yaparak kilo vermek isteyen Sel, seneler içinde 59 kilo verdi. 76 kiloya düştü ve sonrasında hocasının da desteğiyle Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasına katıldı.



Türkiye şampiyonu ve Avrupa 2.’si oldu

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasında birinci olan İbrahim Sel, Avrupa kapılarını açtı. Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerinde 40-44 yaş kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. 



“Yerden çöp bile alamazsın”

Sosyal çevresinde herkesin kilolarıyla alay ettiğini, bedenine göre kıyafet bulamadığını belirten İbrahim Sel, 135 kilo olduğu dönemde ayakkabılarını bağlayamadığını ve yürürken bile nefes nefese kaldığını belirtti.

O dönemde doktora giden Sel, doktorun kendisine “yerden çöp bile alamazsın” dediğini çok iyi hatırladığını ifade ediyor. Doktorun tedavi olarak kortizol iğnesi ve tüp mide ameliyatı önerdiğini belirten Şampiyon, spor yaparak sağlıklı kilosuna inmek istediğini ve işe, parklarda hafif koşularla başladığını aktardı. 

Yorumlar (0)