ByLock üzerinden mülâkat provası yapıyorladı: 9 gözaltı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ'nün "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında sınav sorularını çalarak ByLock üzerinden mülâkat provası yaptıkları tespit edilen kişilerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerden 4'ünün, PKK/KCK'nın sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları kaydedildi.

YAŞAM 27.09.2022, 11:01 28.09.2022, 08:46 Hakan Öksüz
ByLock üzerinden mülâkat provası yapıyorladı: 9 gözaltı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmalarını yürütmeye devam ediyor. Örgütün yabancı ülkelerle bağlantı kurmakla sorumlu "Dışişleri" teşkilatının üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi takibe alındı. Bu 2 kişinin, FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle daha önce işten çıkarıldığı kaydedildi.

Soruları almalarına rağmen başarılı olamadılar

Başsavcılık tarafından takibe alınan diğer 2 kişinin, halen daha çalışma hayatının içinde olduğu belirtildi. İzi sürülen diğer 4 kişinin ise 2015 yılında çalınan sınav sorularının dağıtıldığı evde bulundukları ancak soruları almalarına rağmen başarılı olamadıkları tespit edildi. Bu kişilerin, örgütün gizli haberleşme uygulaması olan ByLock'u kullandıkları belirlendi.

9 kişi yakalandı, 1 kişi firari!

ByLock üzerinden haberleşerek çalınan soruları birbirlerine sordukları ve mülakat provası yaptıkları tespit edilen bu 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kararın ardından harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün "mahrem hizmetler" yapılanması ile ilişkili kişileri takibe aldı. PKK/KCK'nın sosyal medya propagandasını yapan 4 şüpheli belirlendi, Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 kişi yakalandı, firari olduğu tespit edilen 1 kişinin ise arandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)