Bursa'da zincirleme kaza

Bursa'da dört aracın karıştığı trafik kazasında dört kişi yaşamını yitirdi, yedi kişi yaralandı.

YAŞAM 05.02.2023, 18:42
Bursa'da zincirleme kaza

Otoyolun Selçukgazi kesiminde, İstanbul yönüne doğru seyreden Yakup Terzi yönetimindeki '34 KT 1194' plakalı araç, Terzi'nin direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle sol taraftaki bariyere çarptı ve savrularak yolun sağ tarafında durdu.



Dört araç birbirine girdi

Kazayı tanık olup yaralılara yardım etmek amacıyla yolun sağ şeridinde aracını durduran Bünyamin Sivri'nin idaresindeki '34 BLK 062' plakalı otomobil ve Şehmuz Karabulut yönetimindeki '34 NK 7990' plakalı araç ile yardım maksatlı olarak araçlarından inen yolculara, Ö.S. adlı sürücünün kullandığı '34 ZM 9005' plakalı araç çarptı.

İhbarda bulunulması üzerine, olay mahalline polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.



Dört ölü, yedi yaralı

Kazada 23 yaşındaki Cansu Bağış, 47 yaşındaki Serpil Terzi Çağşak, 25 yaşındaki Betül Nur Terzi ile 15 yaşındaki Naz Terzi yaşamını yitirdi.

Dört kişinin naaşı, Bursa Adli Tıp Kurumunun morguna nakledildi.

Kazada 57 yaşındaki Yakup Terzi, 37 yaşındaki Ö.S., 34 yaşındaki Bünyamin Sivri, 8 yaşındaki D.N.S., 10 yaşındaki Ö.Y.S., 31 yaşındaki Reyhan Mahmasahatova, 34 yaşındaki Serkan Çalık da yaralandı. Yaralılar, Gemlik Devlet Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Kaza sebebiyle bir süre boyunca trafiğe kapatılan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından yeniden açıldı.



Bursa Valisi'nden açıklama


Vali Yakup Canbolat, basın mensuplarına, kazada dört kişinin vefat ettiğini söyledi.

Kazada yedi kişinin de yaralandığını kaydeden Canbolat, şöyle konuştu:

"İstanbul yönünde bir otomobil muhtemelen arıza yapıyor. Arkadan gelen araçlar ise zincirleme kazaya yol açıyor. An itibarıyla dört ölü var ne yazık ki. Yaralılardan ikisinin durumu ağır."

Yorumlar (0)