Beslenmesi tehlikeli ve yasak bu köpeği olanlar dikkat! 11 bin TL cezası var

Bilecik’te beslenmesi tehlikeli ve yasak köpeklerin bulunduğu merkez vatandaşlardan yoğun ilgi çekiyor. 

YAŞAM 24.06.2021, 13:30 25.06.2021, 09:37
Beslenmesi tehlikeli ve yasak bu köpeği olanlar dikkat! 11 bin TL cezası var

Bilecik’in merkez Hürriyet mahallesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 6 ‘Dogo Argentino’ cinsinden köpekle ‘Pitbull Terrier’ ırkı beslenmesi yasak bir köpek yer alıyor.

Beslenmesi yasak köpekler vatandaşların ilgisini çekiyor

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, hayvanları sevmeye gelen kişilerin en çok bu köpeklere ilgisi olduğunu söyleyerek, “Beslenmesi yasak ve tehlikeli ırklar arasında bulunan bu köpeklere son senelerde vatandaşlarımızca büyük bir ilgi söz konusu. Bununla birlikte Bilecik genelinde de bu ırkları besleyen kişiler oluyor.

Cezai işlem uygulanıyor 

Vatandaşlarımız bu cinsteki köpekleri gezdiren kişileri görünce bizleri haberdar ediyor. Biz de gidip bu köpekleri sahiplerinden teslim alıyoruz ve 11 bin TL cezai işlem uyguluyoruz. Barınağımızda şu anda Dogo Argentino adlı bir köpek ile 1 adet beslenmesi yasak Pitbull Terrier ırkından köpek var. Ziyaretçiler buraya geldiklerinde köpeklere çok ilgi gösteriyor. Kimileri ise korktuğu için yaklaşamıyor. Onlar barınağın göz bebeği şuan. Bu köpekleri yasaklı köpeklerin toplandıkları barınaklara gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)