Merkel: 'AB'nin, Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum'

Almanya Başbakanı A. Merkel, federal mecliste yaptığı konuşmasında "Türkiye ile pek çok konuda farklı düşünsek de Türkiye ile iş birliği yapmamız gerekiyor. AB liderlerinin, Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum" açıklamasını yaptı. 

DÜNYA 24.06.2021, 13:37
Merkel: 'AB'nin, Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum'

Almanya Şansölyesi Merkel, Brüksel'de gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi zirvesinden önce Kovid-19, iklim koruması, mülteciler, İngiltere ve Rusya’ya ilişkiler gibi konularda Federal meclisi bilgilendirdi. 

“Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum”

Mülteciler sorununun, taraf olan ülkelerle yapılacak ortak bir çalışma ile çözüleceğini belirten Başbakan Merkel, "Birçok konuda Türkiye ile farklı düşünce içerisinde olsak da Türkiye ile iş birliği yapmamız gerekiyor. AB liderlerinin, Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum" sözlerini kullandı.

"Patentlerin serbest bırakılması yanlış” 

Pandemiyle mücadelede uluslararası mücadelenin önemine temas eden Merkel, aşı patentlerinin serbest bırakılmasının yanlış olduğunu ifade ederken, "Patentlerin serbest bırakılmasının yanlış bir tavır olduğunu düşünüyorum. Aşıların daha da geliştirilmesi, yalnızca fikri mülkiyetin korunması ile mümkün olacaktır" sözlerini kullandı. 

Rusya ile Avrupa'nın ilişkilerine temas eden Angela Merkel, Rusya ile ilişkilerin bozulmaması için Rusya ile müzakereleri başlatma konusunda AB'ye çağrıda bulundu. Federal Meclis'teki açıklamasında Merkel, AB’nin, Rusya'nın provokasyonlarına karşılık, Rusya ile doğrudan temas kurması gerektiğini anlattı. Tartışma formatlarının oluşturulmasının gerekli olduğunu söyleyen Merkel, Rusya'ya karşı daha birleşik bir tavır konusunda AB'ye çağrı yaptı.

Yorumlar (0)