11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağışlar "çok şiddetli" olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların etkisini göstermesi beklenen 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İşte 18 Mart 2023 Cumartesi gününe ilişkin hava tahminleri...

YAŞAM 18.03.2023, 09:07 Hakan Öksüz
11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağışlar "çok şiddetli" olacak

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün (18 Mart Cumartesi) Çanakkale'nin iç bölgeleri, Muğla, Kırklareli, Tekirdağ, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege'nin iç kesimleri ile Marmara’nın doğusunda yağışlı hava etkisini gösterecek. 

Deprem bölgesine çok şiddetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre deprem bölgesindeki kuvvetli yağışlar devam edecek. Malatya'nın güney ilçeleri, Kahramanmaraş'ın doğusu, Şanlıurfa ve Adıyaman civarında yağışların "çok kuvvetli ve yer yer şiddetli" olacağı tahmin ediliyor. 

Mardin, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul'un Anadolu yakası, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağışlar görülecek. Doğu Anadolu ile iç Anadolu'nun doğu kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. 

Bu illere sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı yağışların beklendiği 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş için turuncu kodlu; Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Adana için ise sarı kodlu alarm verildi. 

Marmara ve Kıyı Ege'de rüzgar var

Aktarılan bilgilere göre bugün hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan esecek rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)