TFF, VAR kayıtlarını duyurdu: Süper Lig'de 2 maçta hakem hatası yapıldı

Süper Lig'de Gaziantepe FK-Beşiktaş ile Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını yayımlayan TFF, iki karşılaşmada önemli hakem hatasının belirlendiğini açıkladı.

SPOR 03.01.2023, 16:39
TFF, VAR kayıtlarını duyurdu: Süper Lig'de 2 maçta hakem hatası yapıldı

TFF'nin açıkladığı Gaziantep FK-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarında VAR kayıtları paylaşıldı.

TFF'den yapılmış olan paylaşıma göre; "Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının Var kayıtları incelendi ve belirlenen maçlarda hakemlerin, önemli hakem hatası yaptıkları belirlenmiştir. İlgili maçların VAR kayıtlarının yayımlanmasına karar verilmiştir." denildi.

"Önemli bir hakem hatası yapıldı"

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda gerçekleşen hakem hatalarına ilişkin, TFF ilgili kurulları ve gerekli olan incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. ile Gaziantep FK A.Ş - Beşiktaş A.Ş karşılaşmalarının VAR kayıtlarını incelemiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin "önemli hakem hatası" yaptıkları belirlenmiştir.

Şeffaflık ilkemiz gereğince kamuoyunda oluşan spekülasyonları ortadan kaldırmak maksadıyla TFF Yönetim Kurulu'nun kararıyla; bu maçlarda tartışılan pozisyonlara ilişkin VAR kayıtlarının yayımlanması yönünde karar verilmiştir.

Göreve geldiğimiz ilk günde sözünü verdiğimiz şeffaflık ilkesi gereğince kamuoyunda en ufak bir soru işareti bırakmaksızın çalışmalarımıza devam ederken, hakemlik müessesesinin de zarar görmemesi maksadıyla maksimum hassasiyeti göstereceğimize ilişkin konuda kamuoyunu temin ederiz. Kimi hakemler tarafından yapılmış olan hataların bütün futbol camiasına mal edilmesi konusuna izin verilmeyecektir.

Bu iki maç ilişkin hatalı bulunan hakemlere MHK gerekli yatırımları uygulayacaktır."

Yorumlar (0)