Ev sahibi Katar, Senegal'i durduramadı

Dünya Kupası'nın ev sahibi olan Katar ile üst tura çıkmak isteyen Senegal, gruptaki ikinci maçlarında karşı karşıya geldi. Afrika temsilcisi, ev sahibini 3-1 yenerek 3 puana ulaştı. Mohammed Muntari, Katar formasıyla Dünya Kupası'nda gol atan ilk futbolcu oldu. İşte A Grubu'ndaki görünüm...

SPOR 25.11.2022, 18:38 26.11.2022, 16:29 Hakan Öksüz
Ev sahibi Katar, Senegal'i durduramadı

2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu maçında ev sahibi Katar ile Afrika temsilcisi Senegal karşı karşıya geldi. Toplamda 41 bin 797 taraftar, maçı stadyumdan takip ett. Karşılaşmada gol perdesini açan taraf, konuk ekip Senegal oldu. Senegal, 41'de Boulaye Dia'nın ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Senegal, ikinci yarıya hızlı başladı

İkinci yarının başında etkili ataklarla Katar kalesine yüklenen Senegal, 48'inci dakikada Famara Diedhiou'nun golüyle farkı ikiye yükseltti. Dünya Kupası organizasyonlarında tarihinin ilk golünü atmak isteyen ev sahibi Katar, bu dakikadan sonra rakip kaleye yüklendi ve savunmanın açıklarından yararlanmaya çalıştı.

Muntari, Katar futbolunda tarihe geçti

Dakikalar 78'i gösterirken sahneye çıkan Mohammed Muntari, oyuna girdikten 4 dakika sonra Katar adına farkı bire indiren golü kaydetti. Bu golün ardından Katar taraftarları büyük sevinç yaşadı. 84'üncü dakikada Katar filelerini havalandıran Bamba Dieng, maçta son sözü söyleyen isim oldu. 

Senegal, üst tura çıkma umutlarını son maça taşıdı

Afrika temsilcisi Senegal, ev sahibi Katar'ı 3-1 mağlup ederek A Grubu'nda 3 puana ulaştı. Katar ise 0 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Hollanda ile Ekvador karşılaşacak. Gruptaki ilk maçlarını kazanan iki ekip, saat 19.00'da liderlik mücadelesine çıkacak. 

A Grubu'ndaki son karşılaşmalar, 29 Kasım Salı günü oynanacak. Hollanda, ev sahibi Katar ile karşılaşacak. Ekvador ise Senegal ile kozlarını paylaşacak.

Yorumlar (0)