Beklenen oldu! MHK’da istifa…

Futbol camiasında son dönemin en çok tartışılan ismi olan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu, beraberindeki yönetim kurulu ile birlikte istifa etti. Gündoğdu’nun bu kararı ile birlikte MHK’nın yeni patronu Sabri Çelik olacak. Çelik, geçmiş senelerde de iki kez MHK başkanlığı yapmıştı. 

SPOR 17.04.2022, 17:51 18.04.2022, 09:20
Beklenen oldu! MHK’da istifa…

Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek’in de bulunduğu toplam 16 hakemi görevden uzaklaştırarak tarihi bir hamlede bulunan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, uzun süre futbol gündeminin ilk sırasında yer almıştı. Alınan bu radikal karar sonrası ligde pek çok hakem hatası yaşanmış, bu durum da Gündoğdu’ya yönelik tepkilerin daha da artmasına sebep olmuştu. Tahkim Kurulu tarafından 16 hakem hakkında alınan kararın reddedilmesi üzerine tartışmalar alevlenmiş, TFF Başkanı Nihat Özdemir başta olmak üzere TFF bünyesinde çok sayıda istifa kararı alınmıştı. 

Sabri Çelik 3’üncü kez MHK başkanı olacak

O dönemde herhangi bir istifa kararı almayan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, bugün yaptığı açıklama ile yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber istifa ettiğini duyurdu. Gündoğdu’dan boşalan koltuğa ise, daha önce 2 kez MHK başkanlığını yürütmüş olan Sabri Çelik’in oturacağı öğrenildi. Sabri Çelik daha önce 2004-2005 yılları ile 2019 senesinde yaklaşık 5 ay başkanlık görevini yürütmüştü. 

Yorumlar (0)