Başkasının HES kodu ile maça girmeye çalışan 89 kişi yakalandı

İstanbul'da, başkalarına ait HES kodu tanımlaması gerçekleştirilmiş Passolig kartı ve biletle lig maçlarına girmeye çalışan 89 kişi yakalandı. 

SPOR 13.09.2021, 10:17
Başkasının HES kodu ile maça girmeye çalışan 89 kişi yakalandı

Kovid-19 ile mücadelede vaka sayıları, aşılar sayesinde belirli bir oranda seyretmeye devam ediyor. Fakat salgınla mücadelede yasa dışı uygulamalara başvuranlar, halkın sağlığını da riske atıyor.

Başkasının HES koduyla düzenlenmiş kartla maça girmeye çalıştılar

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda aşısız olan taraftarların maçlara girmelerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Karardan sonra Spor Güvenliği ekipleri, tedbirleri en üst seviyeye çıkararak Passolig kartlarını dikkatle inceledi. Stadyum girişlerinde başlatılan çalışmalarda, kart, bilet ve kimlik bilgileri uyuşmayan taraftarların girişine izin verilmedi.

Bunlardan bazılarının pandemi tedbirlerine ilişkin usulsüzlük yaptıkları tespit edildi. Aşı takvimini tamamlamadıkları veya 48 saat içerisinde PCR testi yaptırmamaları sebebiyle başkasının adına düzenlenmiş passolig kartı ve biletle maça girmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

89 kişiye ceza

Polis, turnike kameralarında bulunan fotoğraflarla passolig kartındaki fotoğrafları karşılaştırdı ve kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Sezon başından beri İstanbul'da, bu konuda 89 kişiye işlem yapıldı. Kartlarını başkalarına veren passolig sahiplerine ise adli işlem yapıldı. 

Yorumlar (0)