Letonya'da sokak ortasındaki askeri tatbikat, büyük tepki çekti

Letonya'da sokak ortasında tam teçhizatlı ve makineli tüfeklerle sokakta tatbikat düzenleyen askerler, caddede yürüyen vatandaşları korkuturken, olayın Letonya ordusu tarafından düzenlenen askeri bir tatbikatın parçası olduğu ortaya çıktı. Bölge sakinleri yaşanan olaya büyük tepki gösterdi.  

DÜNYA 13.09.2021, 10:34 13.09.2021, 17:48
Letonya'da sokak ortasındaki askeri tatbikat, büyük tepki çekti

Letonya ordusunün başkent Riga’nın ana caddelerinde düzenlediği Namejs-2021 Askeri Tatbikatı esnasında ilginç görüntüler yaşandı.

Sokak ortasında askeri tatbikat büyük tepki çekti

Sokak ortasında askerlerin, tam teçhizatlı bir şekilde makineli tüfekler taşıması ve havaya ateş açması, o esnada sokakta ve caddede yürüyenleri korkuttu. Annesinin kucağındaki bir çocuk, silahlı askeri görünce çığlık attı. Sokak ortasında gerçekleştirilen bu tatbikata yönelik görüntüler sosyal medyada kullanıcıların büyük tepkisini çekti. 

“Durum yanlış anlaşıldı”

Olaya ilişkin açıklama yapan Letonya Savunma Bakanlığı, bunun Letonya ordusunun gerçekleştirdiği askeri tatbikatın bir parçası olduğunu duyurdu. Bakanlık askerlerin tatbikat için sokakta bulunduğunu ifade ederek, askeri tatbikat sebebiyle korku dolu anlar yaşayan başkent sakinlerinden özür diledi. Bakanlıktan gelen açıklamada, "Bu tür tatbikatlar esnasında ses çıkaran fakat tehlike oluşturmayan mermiler kullanıyoruz. Fakat bu durum yanlış anlaşıldı. Bu sebeple özür dileriz ama tatbikatlar için  halkımızı da anlayış göstermeye davet ediyoruz" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)