TBMM bugün açılıyor 

Meclis Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için bugün özel gündemle toplanacak. 

SİYASET 01.10.2021, 08:25 02.10.2021, 10:29
TBMM bugün açılıyor 

TBMM, 2,5 aylık tatil sonrasında bugün açılıyor. 27. Dönem 5. Yasama Yılı kapsamında bugün özel gündemle toplanacak olan Meclis’in gündeminde yasama ve yeni anayasa çalışmaları olacak. 

Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak 

İlk açılış töreni, Meclis Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunacak. Ardından 14.00’da özel oturumla toplanılacak. 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından konuşma yapacak. Ardından söz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçecek. Erdoğan’ın Genel Kurul’a hitabının ardından ise ikinci kez İstiklal Marşı okunacak. Marşın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yemin edecek.  



Covid-19 sebebiyle resepsiyon olmayacak 

Meclis’in yasama yılı açılış programında her sene düzenlenen resepsiyon, bu sene düzenlenmeyecek. TBMM’deki grup toplantıları ise 5 Ekim 2021 Salı gününden itibaren başlayacak. Aynı tarihte Genel Kurul’da, “Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan meclis Araştırması Komisyonu Raporu” görüşülecek. 

“Paris İklim Anlaşması” konuşulacak 

İklim değişikliğiyle mücadeleyi içeren Paris İklim Anlaşması da TBMM’nin gündeminde olacak. Bu konunun 6 Ekim gününde görüşülmesi bekleniyor. 

Vergi kanunlarına ilişkin teklif sunulacak 

Yeni yasama yılında Meclis başkanlığına, tüm toplumsal kesimlerin lehine ve kolaylaştırıcı düzenlemeler içeren vergi kanunlarına ilişkin teklifin sunumu yapılacak. 

Yorumlar (0)