Tarım Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na: “Açta açıkta kimsemiz yok, herkesin karnı tok”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı TV programında gıdada sorun olduğu gerekçesiyle Et ve Süt Kurumu önünde Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapma isteğine eleştiri getiren Kirişçi, “Ülkemizde hiç kimsenin açta açıkta değil, herkesin karnı tok.” dedi.

SİYASET 08.04.2022, 12:53 09.04.2022, 11:39
Tarım Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na: “Açta açıkta kimsemiz yok, herkesin karnı tok”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Et ve Süt Kurumu’na ilişkin yapmış olduğu paylaşımın hatırlatılmasının ardından gıda konusunun siyasete alet edilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

“Bu alışkanlık oldu”

“85 milyon nüfusla beraber 5 milyon mülteci toplam 90 milyon. 50 milyonun üstünde turist. Burada şimdi çocuklarımızın yatağa aç girdiğini ve bu açlıklara dair kurumlara gidip ziyarette bulunmak istediklerini ifade ediyor olmalarını toplumun takdirine bırakıyorum. Bu alışkanlık oldu. Onlara eklenti yapılmaya çabalanıyor. Gıda konusu, siyasete malzeme edilebilecek bir konu değil.” ifadelerini kullanan Vahit Kirişçi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Demokratik bir ülkede bu tweet’i doğru bulmuyorum”

Bu tarz bir yöntem de değil. Burada asıl niyetin bu olmadığını yani iddia ettikleri gibi olmadığını net bir şekilde söylüyorum. Bu konuları demokratik ülkede bir muhalefetin genel başkanının böylesine bir tweet atmasını doğru bulmuyorum.

Açta ve açıkta hiç kimsemiz yok, herkesin karnı tok

Bu ülkeye hizmet eden bir durum değil. Bizim açta ve açıkta kimsemiz yok, herkesin karnı tok ve ülkemizin üreticileri de nüfusun bütününü doyurmak için gece gündüz çabalıyor.”

Yorumlar (0)