Soylu'dan CHP açıklaması: PKK ve Kandil ile yakınlaşmanın faturasını gördü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada “CHP, PKK ve Kandil ile yakınlaşmasının faturasını gördü” dedi.

SİYASET 19.05.2023, 12:30 Şeyda Gül
Soylu'dan CHP açıklaması: PKK ve Kandil ile yakınlaşmanın faturasını gördü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Her sandığın yeni bir seçim olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Bu seçim Türkiye'ye ne dedi, dünyaya ne dedi? Bu seçimin iki sonucu var; biri cumhurbaşkanlığı, diğeri parlamento. Cumhur İttifakı 323 sandalye aldı ve özellikle seçimden önce Millet İttifakı'nın bir araya gelme sebebi olan parlamenter sisteme dönme arzusunu millet reddetti” ifadelerini kullandı.

Halkın ortaya konulan yönetim tarzını benimsediğini ifade eden Soylu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devam etmesini karar verildiğini ve en önemli dayanaklarından bir tanesinde Millet İttifakı’nın yoksun kaldığını söyledi.

275 bin oy daha gelseydi Erdoğan seçilecekti

Milletin seçimlerden neticeyi ortaya koyduğunu söyleyen Soylu, sadece 275 bin daha oy gelseydi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçileceğini ve seçimin ikinci tura kalmayacağını söyledi. Türkiye katılımıyla birlikte dünyanın seçimi en çok katılım sağlayan ülkesi olduğunu dile getiren Soylu, Türk halkının seçime katılma konusunda endişesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Milletin kendi iradesini ortaya koyabildiğinin altını çizen Soylu, Türkiye’nin dünyadaki demokrasiyi kendisine rehber edinen ülkelerden çok daha büyük olgunlukla süreci yönettiğini söyledi.

Milletim “Ben parlamenter sistemi kabul etmiyorum” dediğini belirten Soylu, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise “Kuzey Irak'ta Mehmetçiği çekmek istiyorsunuz, LGBT'yi öneriyorsunuz. 15 Temmuz'un faiilerini Türkiye'nin başına getirmek istiyorsunuz. Koruculuğu kaldıracaksınız. Bunu doğru bulmuyorum dedi” ifadelerini kullandı.

CHP, PKK ile yakınlaşmanın faturasını gördü

HDP'ye oy verenlerin hepsinin CHP'ye kaybı olduğunu söyleyen Soylu, “Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı'yken Doğu ve Güneydoğu'da bu oyu alabiliyor muydu? Hayır” dedi.

Bunu tehlikeli bir iş birliği olarak gördüğünü ifade eden Soylu, “HDP-PKK bandında, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de Mehmetçiğimizi geri çekmek ve orayı terör devleti haline getirmeye çalışanları milletimiz reddetti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)