Putin’den, Zelenskiy’nin Abramoviç ile gönderdiği mektuba sert çıkış

Rus oligark Abramoviç’in Zelenskiy tarafından yapılan bir mektubu mart ayı başında Putin’e götürdüğü ancak Putin’in buna tepki göstererek “Ona, mektubunu çöpe atacağımı söyle.” dediği öğrenildi. 

SİYASET 30.03.2022, 12:27
Putin’den, Zelenskiy’nin Abramoviç ile gönderdiği mektuba sert çıkış

Londra merkezli bir gazetede yer alan habere göre Rus oligark Roman Abramoviç, mart ayı başında Ukrayna’da müzakere heyetiyle görüşme kaydetmişti. O görüşmede kendisine, Zelenskiy tarafından yazılmış bir mektup verildi ve bunun Putin’e gönderilmesi istendi. O görüşmenin ardından Moskova’ya dönen Abramoviç, mektubu Vladimir Putin’e iletti. Zelenskiy tarafından kaleme alınan o mektupta, iki ülke arasında barışın sağlanması için Ukrayna’nın kabul edeceği şartlar yer aldı.

Putin, o mektubu çöpe attı

İddiaya göre Vladimir Putin, mektubu okuduktan sonra Abramoviç’e, “Bu mektubu çöpe atacağımı ona söyle.” ifadelerini kullandı. 



Avramoviç’in yaptırımlardan beraatı istendi

Geçtiğimiz günlerde Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile iletişime geçerek, “Abramoviç, iki ülke arasında arabuluculuk yapabilir. Onu yaptırım listesine almayın.” şeklinde konuşmuştu. ABD merkezli bir gazete de bu konudaki görüşmeyi doğrulamıştı. Bu görüşme üzerine Beyaz Saray yetkilileri, Ruslar hakkındaki yaptırım listelerini hazırlayan Hazine Bakanlığı ile temasa geçerek Abramoviç ve şirketlerinin yaptırım listesinden çıkartılmasını sağladı. 

Abramoviç, İstanbul’da müzakereye katıldı

Abramoviç’in Rusya ile Ukrayna arasında herhangi bir arabuluculuk rolünü üstlenip üstlenmediği henüz bilinmiyor ancak dün sabah saatlerinde İstanbul’daki Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilen yüz yüze müzakere görüşmelerinde Roman Abramoviç de bulundu. Kremlin, Abramoviç’in, Rusya’nın müzakere heyetinin resmi üyesi olmadığını ancak görüşmelerde yer aldığını açıkladı.

Yorumlar (0)