ODTÜ’lü gençler Kılıçdaroğlu’na sordu: Zorunlu askerlik kalkacak mı?

Kılıçdaroğlu, ODTÜ’lü gençlerle kahvaltıda buluştu. Gençlerin gündeminde zorunlu askerliğin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu vardı. CHP lideri vicdani ret konusunun kamuoyunda tartışılabileceğini ifade etti.

SİYASET 17.07.2021, 15:51 17.07.2021, 15:54
ODTÜ’lü gençler Kılıçdaroğlu’na sordu: Zorunlu askerlik kalkacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ öğrencileri tarafından kurulan Kadesh Agenda dergisinin yazarı gençlerle kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Öğrenciler kahvaltı sonrası aklındaki soruları sordu, CHP lideri Kılıçdaroğlu cevapladı.

“Zorunlu askerliğe dair bir şey yapacak mısınız?”

İktidar olduklarında zorunlu askerliğe dair herhangi bir çalışma gerçekleştirmeyi düşünüp düşünmediklerine dair yöneltilen sorunun ardında Kılıçdaroğlu, dünya üzerinde ordusu bulunmayan hiçbir ülkenin olmadığını söyledi.

“Vicdani ret konusu kamuoyunda tartışılabilir”

Kılıçdaroğlu, orduların kendi kurallarının bulunduğu ve bunların da ülkeden ülkeye değişiklik göstermediğini söyleyerek, “Askeri dünyada gri renk diye bir şey yoktur. Emir komuta zinciriyle yönetilmektedir. Vicdani ret son senelerde ağırlıklı şekilde gündeme geliyor. Bu konu kamuoyunda tartışılabilir ve belirli bir olgunluğa ulaşabilir. Siyaset kurumu bu konuyu dikkate alabilir. Ancak bunun belli bir olgunlukta olması lazım. Fakat vicdani rette bulunuldu veya bu konu savunuldu diye kişinin gözaltına alınması doğru değil. Bütün düşüncelerin kendi çerisinde bir saygınlığı vardır. Siyaset kurumu tarafından da bütün düşüncelere kulak kabartılmalı. Olayın bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar (0)