Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da: Kibir ve böbürlenme bize yakışmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Büyüklenme, kibir ve böbürlenme bizlere asla yakışmaz.” dedi.

SİYASET 17.07.2021, 16:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da: Kibir ve böbürlenme bize yakışmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı.

Erdoğan burada yapmış olduğu konuşmada, AK Parti teşkilatlarına dikkat çeken mesajlar verdi.

“Bizim bütün seçimlerimizde yanımızda adeta Palandöken Dağı gibi duran sadık kardeşlerimiz var… Mevlam dostluğumuzu, muhabbetimizi, dava ve yol arkadaşlığımızı daim kılsın. Bu gizli kahramanların haklarını ne yapsak da ödeyemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Cumhur İttifakı ve AK Parti’ye verilen güçlü destek bizlere olan güvenin açık bir tezahürüdür. Bu Kurban Bayramı’nı KKTC’de idrak edeceğiz. Kuzey Kıbrıs’ta heyetler arası ve baş başa görüşmelerin yanında birçok eseri de hizmete alacağız. Diğer illere nasıl müjdelerle gidiyorsak Erzurum’a da elimiz boş bir şekilde gelmedik. Toplam yatırım bedeli 9.5 milyar TL olan birçok eseri Erzurum’un istifadesine açacağız. Sizlerle buluştuğumuz gibi yakında Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizle buluşacağız. Tekrar hız vermiş olduğumuz şehir ziyaretlerinde milletimizle hasret gidermenin yanında teşkilatlarımızla da bir araya gelmeye büyük gayret gösteriyoruz.

“13 milyon üyeyle Türkiye’nin en büyük ailesiyiz”

Partimizin istişare kültürünü her kademede ihya etmeye çalışıyoruz. Bizler, ilçe, il, mahalle teşkilatımız, genel merkezimizle bir vücudun azaları gibiyiz. 13 milyon 500 bini aşan üye sayımızla Türkiye’nin de en büyük ailesiyiz. Belki unvanlarımız farklı ancak aynı gönül hareketinin neferleriyiz. Bu harekette genel başkanımızın sorumluluğu ne kadar büyükse, milletvekilinin, il başkanının da sorumluluğu o kadar büyüktür.

Sahadaki uç beylerimiz olan teşkilat mensuplarımızın görüşleri bizim için bir hayli önemlidir. 2023 yılına giden dönemde yine sizlerin katkılarıyla ilerlemek istiyoruz. Yaptığımız toplantılar aracılığıyla teşkilatlarımızın fotoğrafını çekip yol haritamızı belirliyoruz. AK Parti’nin alameti farikası ortak akla verdiği önemdir. Bundan dolayı partimiz sürekli olarak kendisini yenilemiştir.

“Kibirli olmak ve böbürlenmek bizlere yakışmaz”

Hala AK Parti Türk siyasetine yön veriyorsa ve 84 milyon insanın umudu olmayı sürdürüyorsa bunun sebebi istişareye açık olmasındandır. AK Parti’nin hızını kesmek amacıyla kurulmuş olan birçok parti unutulmaya yüz tutmuşken bizler mücadelemize devam ediyoruz. Partimiz kendisini güncelleyebilmiş yegane bir siyasi harekettir. Bizim yaptığımız siyasette, böbürlenme, kibir, vatandaşlara araya duvar örmek bizlere yakışmaz. Millete rağmen hareket etme durumu kesinlikle yoktur.

Hakkın ve halkın rızasından başka bir gaye gütmüyoruz. AK Parti kalesine gedik açma amaçlarının akamete uğraması, milletimizle ilgili heveslerin kursakta kalması ve bu ilkelerin çevresinde verecek olduğumuz mücadeleye bağlı. Elbette ki eleştirilerimizi gerçekleştireceğiz. Fakat çalışmalara devam ederken kenetlenmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bizlere düşen gönlü kazanılmadık insan çalınmadık insan bırakmayarak mücadelemize devam etmektir.”

Yorumlar (0)