Millet İttifakı'nda 'Diyarbakır' krizi! Peş peşe açıklamalar geliyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, ertelenen Diyarbakır ziyaretinden önce “Demokrasi olacaksa bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” şeklinde yapığı açıklamasına İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, “Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır” sözleriyle tepki gösterdi.

SİYASET 26.01.2022, 12:08
Millet İttifakı'nda 'Diyarbakır' krizi! Peş peşe açıklamalar geliyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ülke genelindeki hava muhalefeti sebebiyle Diyarbakır ziyaretini ertelemek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu: ‘Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer’

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde etkisini hissettiren hava muhalefeti sebebiyle Diyarbakır ziyaretimizi ertelemek durumunda kaldık. Kimse merak etmesin, Diyarbakırlı kardeşlerime sözüm var, kısa süre içinde orada olacağım." sözlerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile olan görüşmeden sonra Diyarbakır ziyaretine yönelik bilgi veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'a, ocak ayının 27'sinde gideceğim. Şuna inanıyorum. Türkiye’ye demokrasi gelecekse, herkes bu ülkede kimliğinden, inancından dolayı ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer. Bunu Diyarbakırlılara anlatacağım. Onların sorularını da yanıtlayacağım" sözlerini kullanmıştı.

İYİ Parti kanadından tepki geldi: ‘Tek adres Ankara’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına yönelik Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Ağıralioğlu, Diyarbakır dahil olmak üzere tüm Türkiye’ye ne hayır ve fayda gelecekse bunun yolunun Meclis’ten geçtiğini, Erdoğan gibi siyasi alanı Diyarbakır vurgusu ile açmaya çalışmanın hatada ısrar anlamına geldiğini belirterek, hukuk ve demokrasinin tek adresinin Ankara olduğuna dikkat çekti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

Yorumlar (0)