Kira artışlarına karşı Sarıgül’den öneri

Sürekli artan ev kiralarına karşı bir öneri de Mustafa Sarıgül’den geldi. Sarıgül, boş olan iş yerleri ve AVM'lerin konuta dönüştürülmesini, böylelikle kiralık ev sayısının artmasını tavsiye etti.

SİYASET 23.05.2022, 19:20
Kira artışlarına karşı Sarıgül’den öneri

Son zamanlarda ev kiralarında görülen yükseliş hızla sürüyor. Özellikle büyük kentlerdeki kiralar ortalama maaşların çok üzerine çıktı. Bazı ilçelerde kiralık ev bulmak bir hayli zorlaştı. Yükselen ev kiralarına karşı bir öneri de TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül’den geldi.

"İş yerleri ve AVM'ler konuta dönüştürülmelidir"

TDP'nin haftalık basın toplantısında bir konuşma yapan Sarıgül, boş olan iş yerleri ve AVM'lerin konuta dönüştürülmesini, böylelikle kiralık ev sayısının artmasını tavsiye etti. Sarıgül “Uzaktan çalışma, e-ticaret ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle çok sayıda AVM ve iş yerinin boş kaldığı, kiracı bulamadığı görülüyor. Bu hususta gerekli imar değişiklikleri yapılmalı, konut olarak satışları sağlanmalıdır. Halihazırda yapımı devam eden projeler de ivedi olarak konuta dönüştürülmelidir. Böylelikle konut arzı artacaktır. Bu önerimiz yetkililer tarafından dikkate alınmalı ve acil çözüm bulunmalıdır." dedi. 

"Bu sene de yabancıları zengin etmeyin"

Tarım ile ilgili de TDP'nin önerilerini açıklayan Sarıgül “Buğday için hasat vakti yaklaşıyor. Çiftçilerimiz büyük bir heyecanla taban fiyatın açıklanmasını bekliyor. Çiftçimizin tarımla uğraşmaya devam etmesi için para kazanması gerekiyor. Geçtiğimiz sene çiftçilerimizin buğdayına 2 bin 250 TL fiyat verildi. Yurt dışından ithal edilen buğdaya ise 6 bin 500 TL ödendi. Bu sene de yabancıları zengin etmeyin. Buğday alım fiyatları minimum 8 bin TL olmalıdır." diye konuştu.

Af çağrısını yineledi

31 Mayıs tarihinde izinleri sona eren, açık cezaevlerinden kalan tutuklu ve hükümlüler ile ilgili de konuşan Sarıgül, “31 Mayıs tarihinde salgın sebebiyle verilen izinler uzatılmazsa yaklaşık olarak 90 bin kişi tekrar cezaevine dönecek. Orada şartlar zaten ağırdı, şimdi daha da ağırlaşacak. Bu insanlar uzun bir zamandır dışarıdalar. İş kurdular, aile kurdular, topluma adapte oldular. Bu insanların düzenini bozmayın. Meclis'teki partiler bu problemi derhal çözmelidir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)