Kılıçdaroğlu DW'ye konuştu: Kavala ve Demirtaş'ı serbest bırakacağız

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Deutsche Welle gazetesine verdiği demeçte hapiste bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman kavala'nın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararını uygulayacağını söyledi.

SİYASET 10.05.2023, 17:11 10.05.2023, 17:32 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu DW'ye konuştu: Kavala ve Demirtaş'ı serbest bırakacağız

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime sayılı günler kala Alman Deutsche Welle’nin Türkçe yayın yapan gazetesine konuştu. Hapisteki Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın mahkumiyetini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulayacağını söyledi. Demirtaş ve Kavala’nın düşünce suçundan hapiste olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ayrıca Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine de değindi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin dış politikasını 180 derece değiştireceğiz” dedi.

Bizim yönümüz batı

Avrupa Birliği'nin öngördüğü tüm demokratik kuralları uygulayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye ve Rusya ilişkileri ile ilgili “Bizim yönümüz batı uygarlığı” yorumunu yaptı. Rusya ile ilişkileri iyi bir zeminden götürmek istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline doğru bulmadıklarını ve kabul etmediklerini ifade etti.

İktidara gelmeleri durumunda yurt dışı seçim çevresi yasası çıkaracaklarını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, böylece yurt dışındaki Türklerin kendi vekil adaylarını meclise gönderebileceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)