Akar'dan tahıl koridoru duyurusu

Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile konuşabilen ender ülkelerden biri olduğuna işaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "3 ülkenin savunma bakanı yardımcıları bugün bir araya geldi. Bu işin sekteye uğramaması lazım." dedi.

GÜNDEM 10.05.2023, 17:15 11.05.2023, 09:11 Hakan Öksüz
Akar'dan tahıl koridoru duyurusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu. Terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Akar, tahıl koridoru hakkında merak edilenlere açıklık getirdi.

"İki ülkeyle de konuşabilen ender ülkelerden biriyiz"

Ukrayna'daki savaş nedeniyle küresel çapta bir gıda krizinin patlak verdiğini belirten Akar, "Hem Ukrayna ile hem Rusya ile konuşabilen ender ülkelerden biriyiz. Bunun dünya barışına ne kadar yarar sağladığı ve herkesin işine yaradığı kabul edilmeli." dedi.

3 ülkenin savunma bakanı yardımcıları

Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın geçen yıl 22 Temmuz'da yapıldığını hatırlatan Akar, "Bu koridor kullanılarak 30 milyon ton tahıl ihraç edildi. Türkiye, Ukrayna ve Rusya'nın savunma bakanı yardımcıları, bugün İstanbul'da bir araya geldi. BM temsilcileri de orada. Bu koridorun sürekliliği için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)