İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak, Erdoğan'a cevap verdi.

SİYASET 26.12.2021, 19:59
İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. 

"Beni izlemeye devam et"

"Ey şahıs, Şanlıurfa'ya tavsiye ettiğim enerji modelini ilk olarak trollerinle kapatmak istedin, olmadığını görünce de kendin geldin. Bugün kürsüde uzun uzun beni anlatmışsın, anlat anlat. Beni izlemeye devam et." sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, "Yineliyorum, Şanlıurfa'nın taşlık bölgesinde güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılır." diye konuştu.

"Erdoğan'ın açıklamalarına bakmayın, o ilk etapta konuşur, ardından dediklerimi birebir yapar." diyen CHP lideri, "3600 ek gösterge, emekliye ikramiye, elektrik faturaları, asgari ücret... Şimdi de nafakayı ve kadınları konuşmaya başlamış. Koş koş, daha sana neler yapacak bu 'Bay Kemal.'" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'a hizmet için işe alacağız"

Diğer yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak, "2,5 senede gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve halkın kullanımına sunduğumuz projelerle İBB’de 21 bin 500 kişiye iş olanağı sağladık. 2024 yılına kadar yeni projeler ve yatırımlarla Cumhurbaşkanımızın ileri sürdüğü rakamı, yani 45 bin kişiyi, kente hizmet için işe almak üzere var kuvvetimizle çalışacağız." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı ne demişti?

Parti toplantısında konuşma yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, "Bay Kemal, Şanlıurfa'daki belediyeyi almaları durumunda elektriği ücretsiz kullandıracaklarına dair bir söz verdi çiftçiye. Hesap uzmanı bu şahsın hesabı başlı başına felaket. Bay Kemal, siz daha cumhurbaşkanı adayınızı dahi belirleyemediniz. 'Bunu Adana'da neden yapmadınız?' diye soranlara da yeteri kadar taşlık arazi olmadığını ifade etmiş." diye konuşmuştu.

İmamoğlu hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı, "İstanbul'u kazandıklarında tek bir personeli bile işten çıkarmayacaklarına ilişkin namus sözü vermişlerdi. Yaklaşık olarak 15 bin kişiyi işten çıkardı, yerine terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin de yer aldığı 45 bin kişiyi aldı. Bir de böyle bir şey olmadığına dair mektup gönderiyor utanmadan. İBB Meclisi'nin büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı üyelerinden oluşuyor. Tüm kayıtlar onlarda. Tüm yalanların orada tutuluyor." demişti. 

Yorumlar (0)