Akşener: Sizi soydular, çocuklarınızın geleceğini çaldılar

Keçiören’de halka hitap eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Sizi soydular, çocuklarınızın geleceğini çaldılar” dedi. 

SİYASET 21.09.2022, 10:09
Akşener: Sizi soydular, çocuklarınızın geleceğini çaldılar

Ankara’nın Keçiören ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, burada halka hitap ederek, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 2,5 yıldır esnaf ziyaretlerine devam ettiklerini vurgulayan Akşener, “Ben esnaflarımızı neden ziyaret ediyorum? Bu dükkanlara neden gidiyorum? İlk olarak şunu söyleyeyim. ‘Şuculuk-buculuk’ üzerinden birbirinize düşman ettiler sizi. Sizi birbirinizin karşısına diktiler. Seçmen velinimettir, bunu sizlere unutturdular. ‘Ceketimi koysam kazanırım’ anlayışına bürünüp vatandaşın gözünün içine bakmayı unutan siyasetçilere, seçmenin velinimet olduğunu hatırlatmak ve bu harami düzeni yıkmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı. 

Nureddin Nebati’ye tepki

Ziyaretleri esnasında bir vatandaşın, “Siz bunları emekli mi yapacaksınız?” diye sorduğunu, kendisinin ise “EYT’li yapacağız” yanıtını verdiği belirten Akşener, “EYT’li vatandaşlarımız çok büyük acılar çektiler. Onlara hak ettiklerini vermekle mükellefiz. Bir de kur korumalı mevduat konusu var. Şu ana kadar 75 milyar liralık ödeme yapılmış. Bu para cebimizden çıktı gitti. Elbette haram zıkkım olsun da, gitti işte. Bizden çıktı bu para. Biliyorsunuz, gözleri ışıltılı bir ağabeyimiz var iş başında. Işıltılı mesajlara devam ediyor bu ağabeyimiz. İşte o mesajları almayacaksınız. Gerçekleri talep edeceksiniz. 75 milyar bizden çıkıp nasıl gitti? Türkiye’nin her türlü borcunu dolar, altın ve avro ile yaptılar. Ülkemiz şu an inanılmaz bir zararın içinde. Ekonomiyi altüst ettiler” şeklinde konuştu 

“75 milyar lira ile Keçiören’de neler yapılırdı?”

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik de eleştirilerini sıralayan Akşener, “Bildiğiniz gibi büyük ekonomist, ordinaryüs profesör, büyük tarihçi ve tıp doktoru Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi dedi ki, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.’ İşte o gün hepimiz ayvayı yedik. Dolardaki yükselişin önünü kesmek için kur korumalı vadeli mevduatı hayata geçirdiler. 75 milyar lirayı bizden aldılar, götürdüler. 75 milyar lira ile Keçiören’de neler yapılırdı? İstihdam alanı oluşturulurdu, minik öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğle yemeği verilirdi. Bütün KYK borçları silinebilirdi. Fabrikalar yapılabilirdi, yurtlar yapılabilirdi” dedi. 

“24 milyar lira sizden çıktı, onların cebine gitti”

Türk Telekom’un devrine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akşener, “Türk Telekom vasıtasıyla 24 milyar lira daha çarpıldık yine. Cebimizden 25 milyar lirayı daha Türk Telekom üzerinden aldılar, Hariri’nin cebine koydular. Haram zıkkım olsun ancak başka bir konu var. Büyük ekonomist olan dünya liderimizin aile dostuna kıyak geçildi. Senden aldılar, Hariri’ye verdiler. Senin evladın evde ağlıyor. Senin karın her akşam evde makarna pişirmek zorunda kalıyor ama Hariri’ye ayıp olur. 24 lira sizlerin cebinden çıktı, onlara gitti” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’yi büyük bir felaket ile baş başa bıraktılar”

Ankapark’ın maliyetine ilişkin ayrı bir parantez açan Akşener, “Herkesin bildiği gibi meşhur bir Ankapark’ımız var. Dinozorlar ağlıyor. Peki, bu dinozorların takıntısı nedir? Ben şahsen Ankaralı değilim. Sizler benden çok daha iyi biliyorsunuzdur. Yer gök dinozor. Ankapark için harcanan para 14 milyar lira. 99’u da üstüne koyun, eder 113 milyar lira. Bu para da sizin cebinizden çıktı. Sizi soydular. Sizin çocuklarınızın geleceğini çaldılar. Türkiye’yi işte böylesine büyük bir felaket ile baş başa bıraktılar. Başından beri şunu söylemeye çalışıyorum; omuz omuza verirsek, siz velinimet olduğunu yeniden benimserseniz, ‘Velinimet benim kardeşim, gel sen benim karşımda hazır ola geç’ derseniz, oylarınız onlar için çok pahalı hale gelir. ‘Şuculuk-buculuk’ üzerinden size laf edene, ‘Defol’ derseniz, kazanan siz olursunuz” şeklinde konuştu. 

“TOKİ projesine hiçbir sözümüz yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan sosyal konut projesine de değinen Akşener, “Bu projede net şekilde anlatılmayan birçok konu var. Ne kadar ödeme yapılacağı net değil. Vatandaşlarımız, neyi ne kadar ödeyeceğini bilmek zorundadır. Onu açıklamak ve netleştirmek zorundasınız. Projeye söyleyecek hiçbir sözümüz yok. Eksikleri düzeltmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz. Düzeltmeleri halinde biz geleceğiz ve o projeyi tamamlayacağız. Yoksul vatandaşlarımızın ödeyebileceği şekilde evlerini teslim edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)