Sahte Covid-19 ilacı operasyonu: 4,5 milyon liralık ilaç ele geçirildi 

Maltepe’de piyasa değer 4,5 milyon TL olan sahte Covid-19 ilaçları ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir kişi gözaltına alındı. Merdiven altında üretilen ilaçlara el konulurken depo da mühürlendi. 

SAĞLIK 24.09.2021, 16:28 26.09.2021, 09:29
Sahte Covid-19 ilacı operasyonu: 4,5 milyon liralık ilaç ele geçirildi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin aldığı istihbarat üzerine düzenlenen operasyonda, Maltepe’de bir depoya baskın yapıldı. Merdiven altı ve sağlıksız koşullarda üretilen, depolanan ve satışı yapılan Covid-19 ilaçlarının ele geçirildiği operasyonda steroid tedavisi ilaçları da bulundu. Geniş çaplı olarak yapılan operasyonda bir kişi gözaltına alındı. 



Hyaluronik asitler bulundu 

Depoda, Covid-19 ilaçlarının yanı sıra yağ yakıcı, testesteron hormonu artırıcı, zayıflatıcı, kilo aldırıcı, hormon geliştiricisi, steroid, etiketler, boş karton kutular, hyaluronik asitler ve tabanca ele geçirildi. 



İlaçların piyasa değeri toplam 4,5 milyon TL 

Piyasa değerinin toplam 4,5 milyon TL olduğu belirlenen ilaçlara el konulurken depo da mühürlendi. Şüphelinin ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında el konulan ilaçlar, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde basına sergilendi. 

Yorumlar (0)