Ömer Çelik: Alevi-Sünni gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir din kültürü öğretmeninin Ankara'da alevi öğrencileri hedef aldığı iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, "Vatandaşlar arasında Alevi-Sünni gibi bir ayrımı kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.09.2021, 16:36
Ömer Çelik: Alevi-Sünni gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Ankara'nın Mamak ilçesinde, Alevi öğrencileri hedef aldığı iddialarına yönelik açıklama yaptı.

“Alevi-Sünni ayrımını kabul etmiyoruz”

Bahse konu olan iddianın Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yakın bir şekilde takip edildiğini aktaran Çelik, "Alevi-Sünni gibi bir ayrımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır" şeklinde konuştu.

Çelik'in paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti olarak Türkiye’deki vatandaşlarımızın, mezhep ve dinsel tercihleri tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizim temel çatımızdır. Bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile öğrenciler arasında Ankara'nın bir ilçesinde geçtiği öne sürülen hadise, Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yakın bir şekilde takip edilmektedir. Peşin hükümlü ifadeler yerine incelemelerin ve araştırmaların sonucu beklenmelidir. Kardeşliğimize kasteden her türlü davranışın ve sözün karşısındayız. Kardeşliğimiz her şeyin temeli ve esasıdır. Bu konuda vatandaşlarımızın sosyal medyada öne sürülen yalanları dikkate almamalarını istirham ediyoruz. Alevi-Sünni kardeşliğini, Cumhurbaşkanımız en güzel şekilde ifade etmektedir: "Türkiye, onca tuzağa rağmen nifak tuzağına asla düşmemiştir. Sünniler ve Aleviler birbirlerinin yegane hamileridir."

İddialar

Ortaya atılan iddiaya göre, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda görev alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.K., 20 Eylül'deki ders esnasında 8. sınıf öğrencilerine “Aleviler parmak kaldırsın” sözlerini kullandı.

Bazı öğrencilerin parmak kaldırmasından sonra öğretmenin, “Aleviler niye abdest alıp namaz kılmıyor? Neden oruç tutulmuyor? şeklinde soru sorduğu öne sürüldü. Daha sonra öğretmen M.K.'nin “Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” sözlerini kullandığı iddia edildi.

Yorumlar (0)