GMC Hummer EV Edition 1 versiyonları 1 saat içerisinde tükendi!

Hummer, GMC logosu altında asfalta geri dönüş yaptı.

OTOMOTİV 21.12.2020, 01:15 21.12.2020, 01:41
GMC Hummer EV Edition 1 versiyonları 1 saat içerisinde tükendi!

Geçtiğimiz ekim ayında ilk defa hayranlarının karşısına çıkan ve tam anlamıyla elektrikli olan model, an itibarıyla Kuzey Amerikalı kullanıcıların en çok rağbet gösterdiği modeller arasına çoktan girmiş gibi görünüyor. Aktarılan bilgilere bakılacak olursa, Hummer EV'nin Edition 1 sürümleri yalnızca 1 saat içerisinde tamamen tükendi.

GMC'nin kaç tane Edition 1 versiyonu üreteceğini şu an için bilinmiyor.



Önümüzdeki yıl kullanıma sunulacak

Öte yandan, ABD'li yerel basının GMC bayileri ile gerçekleştirdiği röportajda, markanın bir yıl içerisinde üretmeyi hedeflediği adet sayısına halihazırda ulaşmış olduğu dile getiriliyor. ABD'li üretici GMC'nin, bu esnada üretimi adet bazında yükseltmek için görüşmeler yaptığı da iddia ediliyor.

Söz konusu bilgilerin ne oranda doğru olduğu bilinmiyor. Zira, GMC Hummer EV'nin yalnızca belirli bayilerde satışa sunulacağı kaydedilmişti. Üretici, Hummer EV satışı gerçekleştirecek bayilerinin toplamda 140.000 doları (yaklaşık olarak 1.100.000 TL) bulan bir yenilenmeden geçmesini talep ediyor.

Hummer EV, markanın 'Factory ZERO' ismini verdiği üretim tesisinde son halini alacak. Eski adı 'Detroit-Hamtramck Assembly Center' olan söz konusu tesis, yaklaşık 2.2 milyar dolarlık (yaklaşık olarak 17 milyar lira) bir yatırım ile bambaşka bir seviyeye gelerek, üreticinin ilk 'sıfır emisyonlu' üretim tesisi oldu.

Üretim miktarının yükselmesi ile beraber Edition 1 sürümlerinin tekrar satışa çıkması da gündeme geldi. Söz konusu modellerin üretimine önümüzdeki yıl başlayacak olan GMC, 2021 yılının ortalarına doğru ilk sevkiyatları gerçekleştirecek.














 

Yorumlar (0)