Geçmişin gazete manşetleri: 10 eski otomobil haberi

Seneler öncesinde gazetelerin manşetlerine taşınan ve o dönemlerde birçok kişi tarafından merakla okunan 10 eski otomobil haberini bir araya getirdik.

OTOMOTİV 30.11.2022, 13:50 30.11.2022, 13:59
Geçmişin gazete manşetleri: 10 eski otomobil haberi

Son dönemlerde elektrikli araçlar birçok kişi tarafından tercih edilmeye başladı ve otomotiv piyasası büyük bir adım attı. İlerleyen yıllarda uçan araba görme hayalinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hala akılların bir köşesinde dururken, daha önceki senelerde otomobil teknolojisinin ne durumda olduğu da merak edilen konulardan bir tanesi.

İşte geçmiş senelerin araç haberleri

1971 – Çocukların büyük yaşta olanların otomobilleri gibi araç kullanmak en büyük zevkleri ve eğlenceleridir. İşte, DÜL-DÜL çocuk otomobili…

1965 - Amerikalının otomobilini alarak İstanbul'a giden er, "Bütün bir hafta zevk içerisinde hayatımı sürdürdüm" diyor.

1970 - Kömürle çalışan "Acayip" araç, "Çuff çuff..." sesleri içerisinde Tekirdağ'a ulaştı. İstimli araç, nasip olursa dünyayı turlayacak.

1962 - Öncelikle Batı Alman malı Volkswagen, İtalyan malı Fiat ve Fransız malı Renault olacak şekilde Avrupa'nın birden fazla ülkesinde beş senedir gün geçtikçe yükseliş gösteren bir istihsal yarışı ile piyasaya sunulan ufak halk tipi araçlar, otomobil pazarına gün geçtikçe biraz daha hakimiyet kuruyor.

1965 - Bayer Fabrikalarının Münih'te faaliyete giren Enternasyonal Trafik Sergisi'nde sundukları "uçak otomobil" tüm insanların ilgisini almaktadır. Uçan otomobil düşüncesine otomatik biçiminde gönderilmektedir.

1959 – Mevcutta elektrikli araçlar üreten şirketler, aradıkları imkan ve sermayeyi elde edebildikleri zaman pek yakında elektrik enerjisi ile çalışan araçları bir defa daha pazara sunacaklardır.

1965 - Otomobili 5741 liraya sunan Tütüncü Recep "Çalışsa da çalışmasa da yaptım!" diyor.

1996 – Ağustos ayı ile beraber yeni model senesine giren araç piyasasında ithalatçılar dikkatleri üzerine çekiyor.

1969 - Türkiye'de üretilecek Renault, halk aracı olarak seçildi.

1972 - Türk araç sanayii beşinci senesini tamamlarken, artık trafikte gördüğümüz her on araçtan bir tanesi kesinlikle Türk yapısı damgasını içerisinde barındırıyor.

Görsel kaynağı: Geçmiş Gazete

Yorumlar (0)