Cüneyt Arkın, gençlik fotoğrafını paylaşarak zor günlerini anlattı 

Cüneyt Arkın, sosyal medya hesabı üzerinden gençlik dönemlerine ait bir fotoğraf paylaştı ve geçirdiği zor zamanlardan bahsetti. 

MAGAZİN 30.04.2021, 18:03 01.05.2021, 18:00
Cüneyt Arkın, gençlik fotoğrafını paylaşarak zor günlerini anlattı 

Usta oyuncu Cüneyt Arkın, sosyal medya hesabı üzerinden 1960’larda çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak #tbt (throw back thursday - geçmişe dönüş) yaptı. Fotoğrafını paylaşmasının ardından çok fazla mesaj ve “Çok iyi yaşamışsınız” yorumları alan Yeşilçam Ustası, o dönemlerde yaşadığı zorlukları anlatan birkaç anısını yazdı. 

“Öyle tabi...”

Cüneyt Arkın, ”Çok iyi yaşamışsınız” yorumuna karşı ”Öyle tabi..” diyerek söze başladı: “Bu paylaşımımın altında ‘çok iyi yaşadınız’ demişsiniz, öyle tabi. Fotoğrafın çekildiği dönemi anlatayım, tıp fakültesine gittiğin yıllardı. İstanbul Tıp’ta okurken ilk iki senemde Sirkeci’de bir otel odasında 2 inşaat işçisiyle birlikte kalıyordum. Der saatinde okula gider, kalan zamanlarımda inşaatlarda çalışırdım. Oda arkadaşlarım, aynı zamanda iş arkadaşlarımdı. Bir yanda inşaatta çalışıyor diğer yanda anatomi çalışıyordum.”



Hasta bakıcılığı da yaptı

“Tıp stajımı bitirdikten sonra az çok hasta tedavi eder duruma gelmişti. O dönemde hocam Cihan Abaoğlu, beni evlere, hasta bakıcı olarak gönderdi. 24 saat boyunca hastaların başına bekler ve acil durumlarda müdahale ederdim. Fakat görevim bununla sınırlı değildi. İnsanların altını da temizledim, onları tıraş da ettim.”

“60 lira burs alıyordum”

“Ayda bir kez, 60 lira burs alıyordum. Hasta bakıcı olarak görev yapıyordum çünkü o işi yaptığımda bir günde 15 lira kazanıyordum. Yalnız, ev sahiplerinin artık yemekleri önüme koymaları ağrıma giderdi. İlk kez para kazandığımda fırına koşup tüm paramla ekmek almıştım. O akşam, ekmeklerin hepsini çiğnemeden yemeye çalıştım. Patlayacaktım. Sonra kustum.”

“Ekmeğe bakarak uyuyordum”

“Ekmek görünce açlığım gidiyordu, huzur doluyordum. Ekmeğe bakarak uyumaya başlamıştım. Yıllar sonra bile hangi otel odasında kalsam, komodinin üzerine bir somun ekmek koyar ve ona bakarak uyurdum.” 

Yorumlar (0)