"Annemi bu güçlere kaybettim, eşimin de kurban gittiğini görüyorum!"

Büyük Britanya Prensi Harry, Sun ve Mirror gazetelerine telefonunu yasadışı yollarla dinledikleri iddiasıyla dava açıyor.

MAGAZİN 05.10.2019, 13:55 06.10.2019, 12:17
"Annemi bu güçlere kaybettim, eşimin de kurban gittiğini görüyorum!"

Geçtiğimiz hafta, Prens Harry’nin eşi Meghan Markle da Mail on Sunday gazetesine özel bir mektubunu kamuoyuyla paylaştığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Buckingham Sarayı, Cuma günü yaptığı açıklamada Prens Harry ile Sussex Düşesi Meghan’ın Sun ve Daily Mirror gazetelerine telefonlarını yasadışı yollarla dinlediği iddiasıyla dava açtıklarını belirtti. Bu olay, Meghan’ın Mail on Sunday gazetesine, babasına yazdığı özel bir mektubun yayınlanmasından dolayı Salı günü dava açmasını takiben gerçekleşti.

Prens Harry’nin sözcüsü, “Sussex Dükü William’ın sesli mesajlarının yasadışı şekilde ele geçirilmesi iddiasıyla Yüksek Mahkeme’ye başvurduk.” dedi. Sözcü, daha fazla açıklama yapmaktan çekindi.

BBC Kraliyet Başmuhabiri Jonny Diamond, “İddialar erken 2000’lerdeki telefon dinleme skandallarına dayanıyor.” dedi ve davanın Düşes Meghan’dan ziyade Prens Harry’i ilgilendireceğini söyledi.

“Uzun ve rahatsız edici bir davranış kalıbı”

Prens Harry’nin annesi Prenses Diana da 1992 yılında benzer bir yasadışı dinleme skandalı mağduru olmuştu. Dinleme skandalında ise baş rol yine Sun gazetesinindi. Gazete, Galler Prensesi ve yakın arkadaşı James Gilbey’in telefonlarını afişe etmişti. İkilinin birlikte oldukları iddia ediliyordu.

Mail on Sunday gazetesine açılan dava ile ilgili konuşan Prens Harry, Düşes Meghan’ın da başına gelen olay hakkında “İngiliz tabloit gazetelerinin çok uzun ve rahatsız edici bir davranış kalıbı” dedi.

Çiftin internet sayfasına “Açık konuşmak gerekirse, bu yapılan zorbalıktır ve zorbalık insanları korkutup susturur. Hepimiz biliyoruz ki bu yapılanlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu gibi davranışların hesabı sorulmayan bir dünyaya inanamayız ve inanmayacağız.” diye yazan Prens Harry, “Sevdiğim bir insan artık gerçek bir insan gibi görülmeyip davranılmayacak kadar metalaştırıldığında onlara ne olduğunu gözlerimle gördüm. Annemi bu güçlere kaybettim ve eşimin de aynı şeye kurban gittiğini görüyorum.” diye ekledi.

Yorumlar (0)