Süleyman Soylu: İstanbul'da büyük bir katliam önlendi

Bakan Soylu, İstanbul'da otogarda 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 28.04.2021, 22:10 29.04.2021, 16:39
Süleyman Soylu: İstanbul'da büyük bir katliam önlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iştirak ettiği bir programda, gündeme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

"PKK tuz ruhu gibi eriyor"

İkna çalışmaları ile ilgili bilgi veren Soylu, "Buna bir akademi desek, sanırım abartmış olmayız. Bu işin okulu var, mektebi var. Yaklaşık 12 bin aile ile görüşüyoruz ve onlara çocuklarının adalete teslim olmaları durumunda, gerekli kanunlar kapsamında destek olunacağını belirtiyoruz. Arkadaşlarımız bu noktada güven ortamı tesis ediyorlar. İkna faaliyetleri hepimizin göğsünü kabartıyor. Bu çalışmalarımız PKK'yı adeta tuz ruhu gibi eritiyor." dedi. 

"Kırmızı listedeki terörist ifade veriyor"

Kırmızı listede bulunan bir teröristin de ifadesinin alındığını kaydeden Soylu, "Kırmızı listedeki bir teröristin 17-18 gündür ifadesini alıyoruz. Oldukça önemli şeyler söyledi. Dost bildiğimiz çevrelerin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini tek tek anlattı." şeklinde konuştu.

"İstanbul'da katliam önlendi"

Ülkemizde bir katliamın önlendiğini dile getiren Soylu, “Bugün İstanbul polisimiz çok önemli bir katliamın önüne geçti. PKK terör örgütü üyeleri, kentimize 5 kilogram patlayıcı getirdi. Polisimizin ve istihbaratımızın dikkatli takibi neticesinde bir aracın altına yerleştirilen 5 kilogram patlayıcı tespit edildi. Patlayıcıyı araca yerleştirenleri de yakaladılar. Patlayıcı etkisiz hale getirildi." dedi. 

Yorumlar (0)