Soylu’dan Konya saldırısına dair açıklama: Türk-Kürt meselesi söz konusu değil

İçişleri Bakanı Soylu, Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesine dair konuştu. Soylu, “Konunun Türk-Kürt meselesine dair herhangi bir tarafı söz konusu değildir.” dedi.

GÜNDEM 31.07.2021, 00:45
Soylu’dan Konya saldırısına dair açıklama: Türk-Kürt meselesi söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 kişinin Konya’da öldürülmesine dair, “Bunun Kürt-Türk meselesine ilişkin herhangi bir tarafı söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.

Antalya Manavgat’taki orman yangınına dair incelemeler yapmasının ardından gazetecilere 7 kişinin Konya’da öldürülmesine dair açıklamalar yaptı.

"Bunun Kürt-Türk meselesine dair herhangi bir tarafı olmadığını biliyoruz"

Olaya dair çalışmaların devam ettiğini kaydeden Soylu, “Yaklaşık olarak 11 senedir süren bir husumet. Arkadaşlarımızın kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Bütün ekiplerimiz konuyla ilgili seferber olmuş vaziyettedir. İnanıyorum ki çok kısa bir zamanda yakalanıp bu kişi/kişiler adalete teslim edilecek ve hak ettiği cezayı alacaktır.” şeklinde konuştu.

Soylu bu olayın siyasallaştırılmaya ve istismar edilmeye çalışıldığının altını çizerek, “Bunun Kürt-Türk meselesine dair herhangi bir tarafı olmadığını biliyoruz. Bunu bu meseleye çekip altını çizmek oldukça tehlikedir ve bu saldırı hem alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek hem de kınanacak bir anlayıştır.” şeklinde konuştu.

Bu memleketin birliğiyle hiç kimsenin uğraşmamasını isteyen Süleyman Soylu, milleti birbirine düşürebilmek maksatlı bir çabayı dışarıdan ve içeriden birilerinin sürekli olarak körüklediğini söyledi.

“İnsanlıktan çıkan bir davranış şekli”

Soylu mesele her ne olursa olsun bu konulara dair istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetlerinin olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Mesele 2010 senesinde iki ailenin karşılıklı olarak birbirleriyle tekrar 2010 senesinde bugünkü eylemi gerçekleştirenin tekrar bir silah çekme durumu söz konusu. Bu sene 2021 yılı ve yine sürüyor. 11 senedir maalesef süren bir şey. Fakat ne kadar da cinnet hali, insanlık dışı ve sapkın bir anlayış ki 11 senedir bu husumet hala sürüyor. Orada kadınlar bulunuyor, kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli.”

Bundan 4-5 ay önce tekrar böyle bir tartışmanın yaşandığı, bunların hem adalete hem de güvenlik güçlerine intikal ettiğini söyleyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Şunu söylemek istiyorum, ülkemizin birliğinin ortadan kalkmasına dair bütün saldırılar bilinmesi lazımdır ki bizlerin birlikteliğini daha da arttıracaktır. Etnik köken üstünden yapılmış olan değerlendirmelerin bütünü de provokasyona, istismara ve bu ülkenin birliğine dair anlayışın kendisidir. Yakın zamanda inşallah saldırganın adalete teslim olduğunun haberini verebiliriz diye düşünüyorum.”

Bakan Soylu, yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır dileklerinde bulundu.

Yorumlar (0)