Sabancı Holding Temsa'nın yarısını alacak

Konkordato ilan ettikten sonra hacizlerle boğuşan Temsa'nın, yüzde 50'sini Sabancı Holding diğer yüzde ellisini ise Çek otobüs üreticisi Skoda satın alacak.

GÜNDEM 17.02.2020, 18:38 18.02.2020, 02:18
Sabancı Holding Temsa'nın yarısını alacak

Konkordato başvurusunda bulunan ve son aylarda hacizlerle boğuşan Temsa'yı Sabancı Holding ve Çek treleybüs üreticisi Skoda yüzde 50'şer payla satın alıyor.

Şirketin yüzde 50'sini satın alan Skoda markasının, Alman VW Grubu bünyesindeki otomobil markası değil, trelüybüs üreticisi olduğu öğrenilirken, şirketin Temsa ile ilk kez otobüs üretimine gireceği ifade edildi.

Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, "Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır. Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir.  Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir" denildi.

Yorumlar (0)