Pınar Gültekin cinayetinde son dakika gelişmesi

Pınar Gültekin’in cinayetine ilişkin görülen davada yeni gelişmeler yaşandı. Katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi olan Mertcan Avcı hakkında, cinayete iştirak suçundan dava açıldı.

GÜNDEM 04.03.2022, 10:52 05.03.2022, 11:21
Pınar Gültekin cinayetinde son dakika gelişmesi

12 Şubat’ta görülen Pınar Gültekin’in cinayetine ilişkin duruşma öncesinde Gültekin ailesinin avukatlığını yapan Dr. Rezan Epözdemir cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın cinayete iştirak etmekten hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Karar duruşması daha ileri bir tarihe ertelenirken Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının gerçekleştirdiği soruşturma ise tamamlandı.

Yeterli delil toplandı

Soruşturma sonrasında tutuklanan cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi olan Mertcan Avcı’nın hazırlanan iddianamede olay gününde cinayetin işlendiği eve giderek yanan varili gördüğü ve söndürme gibi bir girişimde bulunmadığı, suça iştirak ettiği gerekçesiyle atılı suçtan hakkında kamu davası açılabilmesi için yeterli delilin toplandığına ilişkin ifadeler yer aldı.

“Bütün taleplerimizi sunduk”

11 Nisan 2022 tarihinde görülecek duruşmanın bir karara varması beklenirken Gültekin ailesinin avukatı açıklamalarda bulundu. Epözdemir yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Sürecin başından beri yaptığımız açıklamalarda bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini ifade ediyorduk. Bu nedenle soruşturmanın genişletilmesine yönelik taleplerimiz oldu. Genetik ve biyolojik incelemelerin yapılması, HTS kayıtlarının kontrol edilmesi, bağ evinde daha kapsamlı bir araştırma yapılması ve yer göstermeye ilişkin bütün taleplerimizi sunduk.

“Yakılan kokoreçler değil Pınar Gültekin’in canlı bedeniydi”

Cinayetin işlendiği bağ evinde sanık Cemal Metin Avcı’nın kardeşi olan Mertcan Avcı bağ evinde bozulmuş olan kokoreçleri yaktıklarını söylüyordu ancak burada yakılan kokoreçler değil Pınar Gültekin’in canlı bedeniydi. Bu nedenle cinayete iştirakın olduğu son derece açık. Bu sebeple geçtiğimiz duruşma öncesinde Mertcan Avcı’nın cinayete iştirak etme suçundan yargılanması suç duyurusunda bulunduk. Bu suç duyurusunun ardından mahkemede bir karar verilmemiş ve duruşma daha ileri bir tarihe ertelenmişti. Şikayetimiz sonrasında Mertcan Avcı kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklandı. Bugün itibari ile de iddianamenin tanzim edilmiş olduğunu öğrendik. Biz gerekli suç duyurusunda bulunmasaydık yargılama tek bir kişi üzerinden yapılacaktı.

Yorumlar (0)