İMECE ile PKK'nın inleri deşifre edilecek!

Yerli ve milli yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu İMECE ile uzaydaki yerini güçlendirmeye hazırlanan Türkiye, söz konusu uydu ile terör örgütü PKK'ya da ağır darbe indirecek.

GÜNDEM 04.06.2020, 11:57
İMECE ile PKK'nın inleri deşifre edilecek!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütlerine darbe üstüne darbe indirmeye devam ediyor. Türkiye, son dönemde terör ile mücadelede dışa bağımlılığı sonlandırdı. 

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile İHA'lar (insansız hava aracı) Suriye'de düzenlenen operasyonlarda önemli başarılar elde ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gereksinim duyacağı tüm materyalller için seri üretime hazırlanılıyor.

Türkiye'nin, yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE'yi gelecek sene uzaya fırlatacak. 

Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gereksinimlerinin çok rahat bir şekilde, kimseye ihtiyaç olmadan karşılanmasının gururunu yaşayabilecek. 

2017 yılının Ocak ayında başlatılan projeyle Türkiye'nin sivil ve askeri yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyaçlarını gidermek için İMECE Yer Gözlem Uydusunun üretilmesi hedeflendi. 

Metre altı kameranın uydu platformunda kullanılmasıyla beraber Türkiye'nin sivil ve askeri yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyacının yerli kaynaklarla karşılanması konusunda kritik bir hamle yapılmış oldu.

İMECE uydusuyla birlikte terör örgütlerinin inlerine ağır bir darbe indirilecek. Bir metrelik mesafeden istenilen görüntü elde edilebilecek.

Yorumlar (0)